
Restauranten Salt i begyndelsen af Ari Soi 4 er gammelt nyt blandt Bangkoks foodies, men Ari er så langt fra mit naturlige habitat, når jeg er i Bangkok, at jeg først for nylig kiggede forbi, selvfølgelig med min partner in crime, AC, på slæb.
Restauranten Salt i begyndelsen af Ari Soi 4 er gammelt nyt blandt Bangkoks foodies, men Ari er så langt fra mit naturlige habitat, når jeg er i Bangkok, at jeg først for nylig kiggede forbi, selvfølgelig med min partner in crime, AC, på slæb.
Kan I huske den lille, godt skjulte restaurant, Som Tam Nua i Bangkok, som jeg har fablet om lige siden mit første besøg tilbage i 2011? Det viser sig, at den slet ikke er så skjult længere, da man har revet den labyrint af små butikker, der plejede at omgive restauranten, ned. Nu vender facaden derfor ud mod en stor, åben plads på Siam Square, og Som Tam Nua er blevet meget lettere at få øje på.
Update: Ganso er desværre lukket, men har du lyst til ramen i New York, så er ROKC i Harlem og Hide-Chan i Midtown også rigtig gode.
Da jeg var i New York sidste måned mødtes jeg med min veninde Tina i Brooklyn, og vi besluttede os for at spise frokost på ramen-restauranten Ganso. Vi har før været på Ganso, men de har lige fået en ny menu, så jeg var ret spændt på at se, hvad de havde fundet på. Ramen spiller stadigvæk hovedrollen på menukortet, men nu er der også mange forskellige fristende småretter at vælge mellem.
I starten af denne uge var jeg i Berlin, hvor jeg mødtes med Luchessa (læs hendes blog her). Luchessa blogger primært om skønhedsprodukter og make-up, hvorimod mine indlæg plejer at dreje sig om mad, rejser og mad, så hvad mon vi egentlig har tilfælles?
Gennem årene har jeg udsat min veninde og rejsekammerat AC for en del. Senest fik jeg hende til at spise griseblod i Bangkok, og jeg er endnu ikke sikker på, om hun har tilgivet mig, eller om hun stadigvæk pønser på hævn. Faktisk var det ikke så slemt som det lyder. Jeg fik hende bare lokket til at spise Kuai Tiao Ruea, Thai Boat Noodles.
Vi tog Skytrain til Victory Monument og var fremme ved Boat Noodle Alley ved frokosttid. Gaden sydede a liv, så det sædvanlige råd om at vælge restaurant baseret på, hvor der er mest travlt, kunne man ikke bruge til så meget, da alle de små spisesteder var fyldt til bristepunktet. Vi valgte derfor den af restauranterne, som havde de flotteste billeder på det laminerede menukort, Ruathong Noodle.
Nudlerne blev serveret i små skåle til 10THB pr. stk., og man kunne vælge, om man ville have nudlerne med eller uden suppe. På bordene var der spisepinde samt forskellige ting at krydre suppen med. Nudler er faktisk noget af det eneste, man spiser med pinde i Thailand, hvor spiseredskaberne ellers består af en gaffel og en ske.
Drysser man lidt chili og sukker på toppen af nudlerne sammen med et par dråber fiskesauce, har man noget af det lækreste Thai Street Food, som det går at opdrive i Bangkok.
Og ja, der er griseblod i suppen, men det er altså ikke særligt meget, og hvis man ikke ved, at det er der, vil man sikkert heller ikke opdage det, men blot undre sig over, hvad det er, der giver suppen den intense, superlækre smag. Min fejltagelse bestod i at fortælle AC at der var blod i suppen, før hun havde smagt den.
AC kæmpede bravt og det lykkedes hende næsten at spise en hel skål med nudler og suppe, før hun måtte give op. Dog er der ingen grund til at pine sig selv, hvis man har lidt svært for de blodige ingredienser, for der er mange andre varianter at vælge mellem.
Derudover er jeg ret sikker på, at nudlerne uden suppe heller ikke var tilsat blod, for de lignede de almindelige Thainudler, som man finder på fx Rung Reung til forveksling. Desuden havde de fleste restauranter på Boat Noodle Alley også et udmærket udvalg af retter helt uden hverken nudler, blod eller suppe.
Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr
©Mitzie Mee