Philadelphia: Roast Pork Sandwich fra Geno’s Steaks i lufthavnen

Inden vores fly til San Francisco delte Steve og jeg en sandwich fra Geno’s Steaks som er en kendt cheesesteak restaurant i Philadelphia. De fleste kommer nok for cheesesteak, og nogle vil nok mene at Geno’s Philly cheesesteak sandwiches er blandt de bedste der findes. Steve havde allerede smagt cheesesteak på Geno’s flere gange, men han var nysgerrig efter at prøve deres roast pork sandwich, så det blev den, vi bestilte.

Hos Geno’s i lufthavnen afgiver man sin bestilling i en automat, hvor man kan specificere præcis hvordan man vi have den. Vi bestilte sandwichen med provolone ost og rød peber, samt en portion cheese fries ved siden af. Stadig ikke helt sikker på, hvad jeg egentlig synes om de der cheese fries. Føler det logiske respons ville være at væmmes over den knaldgule masse, der lader som om den er ost, men den smager jo fantastisk på sin egen underlige måde, så er der cheese fries på menuen ender jeg ofte med at bestille dem. Det var forøvrigt en udmærket sandwich, perfekt for at dele som en solid snack inden afgang. Jeg har stadig til gode at prøve deres berømte cheesesteak, men det må blive næste gang, vi er i Philadelphia.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
London: Et skønt ophold på St. Ermin's Hotel

Da Steve og jeg var i London tidligere dette år boede vi på St. Ermin’s Hotel og havde det skønneste ophold. Hotellet ligger i Westminster, kun få minutters gang fra St. James’s Park og lige ved siden af undergrundsstationen med samme navn, så man kommer let omkring, både på gåben og med the Tube.

Rummet havde alle de små detaljer der gør, at det hele føles ekstra lækkert. Der var fluffy badekåber og på badeværelset var der produkter fra The White Company. En af eftermiddagene blev der spillet harpe i loungen, og dørmændene havde altid en høflig kommentar når man gik ud fra hotellet om morgenen.

Da vi kom ned til morgenmaden blev vi budt velkommen med navn og blev vist hen til et bord i det lille rum med pejs og vindue med kig til træer og buske udenfor. Vi nævnte over for personalet, at vi var helt vilde med det bord, og bortset fra en enkelt dag sørgede de for, at det var dér vi sad hver morgen. Sådan noget gør virkelig en forskel, og jeg var generelt dybt imponeret over servicen på hotellet.

Hotellet har også deres egen Bee Terrace, hvor de holder bier. Honningen bruges i køkkenet, og der er også en lille tagterrasse med krydderurter og grønt. Det er et fint eksempel på, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed, selv midt i London.

St. Ermin’s er en del af Marriott Autograph Collection, som består af en samling unikke hoteller rundt omkring i verden. Det betyder, at man får fordelene fra Marriott Bonvoy-programmet, men uden at hotellet mister sin egen identitet. For St. Ermin’s er der ikke noget der sladrer om, at man er en del af en stor hotelkæde og hotellet har masser af personlighed, fra Caxton Bar til Tea Lounge og de store fællesområder der indbyder til at slå sig ned med en kop kaffe og se folk komme og gå.

Alt i alt et virkelig dejligt hotel. Personlig, oprigtig service, perfekt beliggenhed og en masse små detaljer, der gør, at man føler sig hjemme under sit ophold og glæder sig til at komme tilbage. Hvis du kan lide steder med historie og sjæl, men stadig vil have moderne komfort, så rammer St. Ermin’s plet.

St. Ermin’s spændende historie

Under vores ophold fandt vi også ud af at St. Ermin’s har en rigtig spændende historie. Bygningen ligger der hvor der tidligere lå et kapel dedikeret til St. Ermin. I 1889 blev der opført lejligheder, der i 1899 blev omdannet til hotel.

Under 2. verdenskrig fungerede hotellet som samlingspunkt for den britiske efterretningstjeneste. I 1940 samlede Winston Churchill en gruppe udvalgte på St. Ermin’s Hotel til det møde, der førte til oprettelsen af SOE (Special Operations Executive), også kendt som Churchills hemmelige hær og forløberen til SAS. SOE havde hovedkvarter på en hel etage af hotellet, mens MI6 holdt til to etager ovenover. Churchill kom selv jævnligt i hotellets bar, Caxton Bar, hvor han nød et glas champagne, og baren blev senere også forbundet med dobbeltagenten Guy Burgess, der efter sigende mødtes her med sine russiske kontakter. I dag kan man stadig se spor af denne del af hotellets historie i form af udstyr fra krigens tid, som er udstillet i lobbyen. Her finder man blandt andet et stykke originalt SOE-silke med kodede beskeder. De kodede beskeder blev trykt på silke i stedet for papir, fordi materialet var let, holdbart og kunne tåle vand, og i modsætning til papir lavede det ingen lyd, når man foldede det. Silke var derudover også nemt at gemme i tøj eller udstyr.

St. Ermin’s, 2 Caxton St, London SW1H 0QW, United Kingdom

St Ermins London
St. Ermin's Hotel - Book dit ophold

St. Ermin’s er et af de hoteller i London, der virkelig skiller sig ud. Beliggenheden i Westminster kunne ikke være bedre, tæt på St. James’s Park og med the Tube lige rundt om hjørnet. Værelserne er elegante med små detaljer, der gør opholdet ekstra behageligt, og servicen er helt i top. Hotellet er en del af Marriott Autograph Collection, så man får de moderne faciliteter og fordele, men uden at gå på kompromis med den unikke charme og personlighed. Samtidig har St. Ermin’s en fascinerende historie, der strækker sig fra 1400-tallet til rollen som centrum for britisk efterretning under 2. verdenskrig. Et ophold her er mere end bare en nat på hotel, det er en oplevelse i sig selv.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
New York: Joe's Shanghai - Soup dumplings i Chinatown

Inden Din Tai Fung kom til byen, var Joe’s Shanghai stedet, man tog hen, når trangen til soup dumplings meldte sig. Restauranten lå oprindeligt på Pell Street men i slutningen af 2019 flyttede de ind i nye, større lokaler på Bowery, og selvom restauranten nu er lysere og mere rummelig, synes jeg, de har formået at bibeholde stemningen fra den gamle adresse. Man sidder tæt, der er liv i lokalet, og man fornemmer hurtigt, at folk kommer her for maden.

Det er hovedsageligt xiao long bao, som trækker, og Joe’s version af de suppefyldte dumplings er noget større end dem hos Din Tai Fung. Hvor DTF serverer 10 små dumplings for 22 $, får man 8 stk. hos Joe’s for 14,95 $, og de er så store, at jeg personligt synes, de mætter mere. Ligesom hos DTF er variationen med krabbe og svinekød den bedste.

Noget af det, jeg godt kan lide ved Joe’s, er, at de ikke har gjort oplevelsen for poleret. Bevares, den nye restaurant er både pænere og renere end den gamle, men det er stadig Chinatown med alt, hvad det indebærer.

Jeg var nok en af dem, der havde glædet sig allermest til, at DTF åbnede i New York, så jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men når det kommer til xiao long bao i New York, foretrækker jeg faktisk Joe’s Shanghai. Deres soup dumplings smager dejligt, og de uprætentiøse omgivelser uden lounge-musik og forsøg på også lige at sælge en cocktail gør, at det er Joe’s, jeg vender tilbage til, når jeg har lyst til XLB i NYC.

Læs mit meget gamle blogindlæg om mit første besøg hos Joe’s Shanghai tilbage i 2014 >>

Joe’s Shanghai, 46 Bowery, New York, NY 10013

Joes Shanghai
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Opskrift: Grilled cheese sandwich med sennep

En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med gruyère eller cheddar, men for billederne til denne opskrift foreslog min far at jeg jeg brugte et par skiver af hans ekstralagrede Danbo, som allerede lå og lugtede i mine forældres køleskab. Den smeltede fint, men smagen var alt for stærk for mig. I USA er American cheese eller cheddar nok den mest klassiske ost at bruge i en grilled cheese, men Monterey Jack, Provolone eller Gruyère er også gode valg. Hvis du vil være lidt kreativ, kan du blande to forskellige oste, for eksempel cheddar og Monterey Jack, for både smag og cremethed.

Jeg bruger surdejsbrød, fordi det holder sig sprødt og har lidt tyggemodstand samt en lille smule syrlighed som passer godt til både ost og sennep. Et tyndt lag dijonsennep giver varme og dybde, men grovkornet sennep kan også bruges, hvis du vil have mere tekstur og en mildere smag. Sandwichen steges i smør og jeg lægger låg på panden, så osten smelter ordentligt, uden at brødet bliver for mørkt før midten er klar.

Opskrift: Grilled cheese sandwich med sennep

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter, Småretter u0026amp; Snacks
Portioner

1

sandwich

Ingredienser

  • 2 skiver surdejsbrød

  • 1-2 spsk dijonsennep (eller grovkornet sennep)

  • 2-3 skiver ost (cheddar, emmentaler, Havarti, Monterey Jack, Provolone eller Gruyère)

  • smør

Sådan gør du

  • Smør den ene side af hver brødskive med et tyndt lag smør.
  • Vend den ene skive om og smør den anden side (den, der vender indad) med sennep.
  • Læg osten ovenpå og slut af med den anden brødskive, så smørsiden vender udad.
  • Steg sandwichen et par minutter på hver side, til brødet er gyldent og sprødt, og osten er helt smeltet. Læg evt. et låg over panden, så varmen fordeler sig og osten smelter hurtigere.
  • Lad sandwichen hvile et minut på skærebrættet, før du skærer den over på midten.
Le Creuset Signature støbejernspande
186,17 €

Jeg er stor fan af Le Creuset, og deres Signature stegepande i emaljeret støbejern er bare superflot. Panden er lavet i Frankrig og kombinerer den klassiske støbejerns robusthed med en smuk emalje, der både er nem at rengøre og utrolig holdbar. Den holder længe på varmen og fordeler den jævnt, så du får perfekte resultater, uanset om du steger, småsimrer eller bager i ovnen. Det praktiske hjælpehåndtag gør den nem at løfte, selv når den er fyldt. Med 30 års garanti er det en investering, der holder, og så er farven Caribien en smuk detalje, der lyser op i køkkenet.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
10/02/2025 04:00 am GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Seattle: Citronagurker (lemon cucumber) frisk fra markedet

Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og vi besluttede vi os for at købe et par stykker med hjem for at smage. Sælgeren fortalte at de smager som almindelige agurker, og det gjorde de. Sprøde, saftige og ret milde uden den lidt bitre eftersmag som nogle agurker kan have. Jeg spiste dem rå, skåret i skiver med et lille drys salt, og de smagte rigtig godt. Jeg kunne også forestille mig at de ville være gode i en enkel salat med tomat og dild, eller hurtigt vendt i en marinade med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

På dansk kaldes lemon cucumber vist nok citronagurk, men jeg synes mere de ser ud som små græskar. Det er en rund, gul agurkesort, og navnet handler om farve og form, ikke om smag. De skal helst være lysegule og ikke alt for store, så skallen er tynd og agurkekødet er mest delikat. Bliver de meget mørkegule, kan de efter sigende blive lidt seje.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens.

Lige nu er ferskner i sæson, og når de karamelliseres let i airfryeren, får de en intens sødme, som smager fantastisk sammen med den kolde custard. Har du ikke en airfryer, kan fersknerne også bages i ovnen. Jeg bruger Ninja Creami til at lave custarden, men den kan også køres i andre ismaskiner eller fryses i et bæger, hvis man husker at røre undervejs.

Tips

Til frozen custard skal æggeblommer og sukker ikke piskes helt luftigt som til en kage. Du skal kun piske dem, til de er godt blandet, og sukkeret begynder at opløse sig. Konsistensen skal være lidt lysere og tykkere, men ikke skummende.

Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

4

portioner (ca. 0,5 liter)

Ingredienser

  • Frozen Custard
  • 3 æggeblommer

  • 80 g sukker

  • 1,2 dl sødmælk

  • 2 dl piskefløde

  • korn fra en halv vaniljestang eller 1tsk vaniljesukker

  • 1 knivspids salt

  • Bagte ferskner
  • 2 modne ferskner

  • 1 spsk brun farin

  • 1 spsk sukker

  • 1 spsk smør (smeltet)

  • ½ tsk kanel

  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Frozen Custard
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
  • Varm mælk, vanilje og salt i en lille gryde, til den er varm men ikke koger.
  • Hæld lidt af den varme mælk i æggene under piskning for at temperere. Tilsæt resten i en tynd stråle.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring, til den lige tykner (skal kunne dække bagsiden af en ske).
  • Tag gryden af varmen og rør fløden i.
  • Afkøl helt, hæld i Creami-beholderen og frys minimum 24 timer.
  • Når du kører den i maskinen: Start med Ice Cream-indstillingen. Hvis den virker for fast, tryk på Re-Spin for at gøre den silkeblød.
  • Bagte ferskner
  • Skær fersknerne i både eller mindre stykker, og kom dem i en skål.
  • Bland smeltet smør, sukker, brun farin, kanel og salt i en lille skål. Vend stykkerne i sukkerblandingen.
  • Læg ferskenstykkerne i airfryeren i ét lag.
  • Tilbered ved 180°C i 6-7 minutter, til de er karamelliserede og bløde men stadig holder formen.
  • Servering
  • Serveres med det samme. Anret de lune ferskner på en tallerken ved siden af en kugle frozen custard.
Ninja CREAMi Deluxe Ismaskine
254,99 €

Ninja CREAMi Deluxe er for dig, der elsker hjemmelavede desserter. Med 11 programmer kan du lave alt fra cremet is og sorbet til milkshakes, slushies og italiensk is. De nye XL-beholdere rummer 50 % mere end den oprindelige model, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave to forskellige smagsvarianter i samme beholder, så alle får det, de helst vil have. Tilføj dine yndlings-mix-ins som chokolade, frugt eller nødder og lav den lækreste hjemmelavede is.


Disclaimer: Dette er et affiliate-link. Hvis du køber via mit link, tjener jeg en lille kommission – uden ekstra omkostning for dig.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
10/01/2025 05:02 pm GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr