
Jeg elsker tteokbokki, så da jeg blev inviteret til at komme forbi og prøve Dookkis nye restaurant sagde jeg selvfølgelig ja. Dookki er en koreansk kæde, der har specialiseret sig i tteokbokki som er små chewy riskager i en let klistret rød sauce.
I Korea kører Dookki-restauranterne som AYCE-koncept (all you can eat) med buffet. Man får en gryde med suppe på bordet og kan hente frit blandt et stort udvalg af toppings: alt fra forskellige typer tteok og nudler til fiskekager, grøntsager og tempura. I New York er Dookkis lille shop mere som fastfood. Man vælger selv blandt forskellige forudbestemte kreationer eller laver sin egen “build your own”-version, hvor man krydser de ingredienser man ønsker af på en seddel.
Jeg bestemte mig for build-your-own med fish balls, fish cake, svampe, bok choy, tteok (de små chewy riskager), æg, nudler..alt jeg lige kunne komme på! Der var så meget fyld i den færdige ret, at man næsten ikke kunne se riskagerne. Jeg valgte den originale spicy Dookki-sauce, men syntes ikke den var særlig stærk, så næste gang vil jeg nok prøve Tteokmo, som er deres ekstra spicy sauce.
Jeg bliver aldrig træt af tteokbokki. De lækre, perfekt chewy rice cakes er ren comfort food for mig, og jeg kan altid spise tteokbokki, uanset årstid eller humør. Selvom jeg foretrækker at spise tteokbokki i en lille teltrestaurant i Korea, så er Dookki et rigtig godt alternativ hvis man nu befinder sig i midten af New York og trangen melder sig.
Portionerne er store, og man kan sagtens dele en bestilling mellem to eller tre personer, hvilket gør det til et ret billigt måltid hvis man er nogle venner der skal fodres.
Dookki ligger i Food Gallery 32, som er blevet et af mine nye favoritsteder for koreansk fastfood i New York. Det er en casual food hall lige midt i Korea Town, og der er masser af spændende boder med forskellig koreansk fastfood og dessert.
Dookki betyder “to måltider” på koreansk, fordi konceptet oprindeligt gik ud på, at man først spiser tteokbokki, og når der er lidt sauce tilbage i gryden, kan man tilsætte ris og lave bokkeumbap (stegt ris) som en afslutning på måltidet. “Dookki” er måske ikke det heldigste navn på engelsk, men jeg tænker at brandet er så stærkt at man valgte at beholde det originale koreanske navn selv for restauranten i New York.
Mit blogindlæg om Luka’s Joy som også ligger inde i Food Gallery 32
Dookki, Food Gallery 32, 11 W 32nd St fl 2, New York, NY 10001, United States



