
Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. Målet med udflugten var Isbua, som er en rigtig hyggelig restaurant, som jeg længe har villet prøve. Vi kunne ikke have valgt en bedre dag for et besøg. Solen skinnede, det var varmt i luften, og vi fik et bord helt ud til vandet.
Hidra er kendt for fisk og skaldyr, og det er også temaet for menuen på Isbua. Selve bygningen er et gammelt ishus, hvor man tidligere opbevarede is til at køle fiskene ned, inden fangsten blev sendt videre. Udenfor ligger terrassen direkte ud mod vandet og den lille bådebro.
Vi bestilte lidt godt og blandet. Moules frites, friterede rejer, og de lækreste kammuslinger serveret med græskarpuré. Alt var supergodt og smagte som om det lige var hevet op fra havet, hvilket nok også sagtens kunne være tilfældet.
Man kommer til Hidra med færgen fra Kvellandstrand til Launes. Færgen sejler med jævne mellemrum døgnet rundt. Overfarten tager omkring syv minutter, og den er gratis. Fra Launes er der kun få minutters kørsel til Kirkehamn, hvor Isbua ligger helt nede ved vandet.
Isbua, Reinferdalsveien 35, 4432 Hidrasund, Norge











