
Det er Restaurant Week i New York igen, og det fik mig til at tænke på, at jeg aldrig fik skrevet om mit besøg på Tha Phraya under Restaurant Week sidste sommer.
Tha Phraya ligger på Upper East Side og laver virkelig god, autentisk thaimad. Vi startede med Miang Kham, som er en af mine yndlingsretter fra Thailand. Man får små blade (ofte betelblade), som man fylder med ristede kokosflager, peanuts, tørrede rejer, lime og chili, inden man folder bladet sammen og spiser det i én mundfuld. Kombinationen af sødt, salt, syrligt og stærkt er helt uimodståelig, som essensen af hvordan Thailand smager, hvis I spørger mig.
Vi fik også Tod Mun Goong, sprøde shrimp cakes med blommesauce til at dyppe i, og Yum Som O, en frisk pomelo-salat med et godt mix af sødt og syrligt. Til hovedret bestilte vi Soft Shell Crab curry. Den vandt ingen skønhedspris, men smagen var helt i top. Aftenens højdepunkt var dog Pae Sa Pla Tod, en hel fisk stegt i en virkelig lækker sauce. At den var med på Restaurant Week-menuen, føltes næsten for godt til at være sandt. Desværre er den ikke på menuen i år.
Billederne fra aftenen er ikke noget at skrive hjem om. Jeg ved ikke helt, hvad der gik galt, men heldigvis smagte maden langt bedre, end billederne antyder.
Tha Phraya, 1553 2nd Ave, New York, NY 10028






