
Steve var på forretningsrejse til Charlotte og nåede lige at klemme et besøg ind hos Noble Smoke, som er kendt for deres barbecue i topklasse. Han var ekstra heldig og fik lov at komme med backstage og se barbecue-pitsene. Her fortæller han om sin oplevelse:
Steve: Hvis du er i Charlotte, og nogen anbefaler dig at tage forbi Noble Smoke, så gør dig selv den tjeneste at lytte. Noble Smoke har været åben i lidt over 5 år, og fik hurtigt etableret sig på barbecue-fronten i North Carolina. I tillæg til den store restaurant med barbecue pits hvor kødet bliver tilberedt har Noble Smoke også en mindre shop hvor de serverer mad fra moderestauranten. Ejeren, kokken Jim Noble, er lidt af en sværvægter blandt Charlottes restauratører og har flere andre konceptrestauranter rundt omkring i byen, men Noble Smoke er hans eneste barbecue-restaurant.
Jim Noble rejste rundt i flere år for at lære om forskellige barbecue-stilarter. Han har blandt andet studeret hos Franklin Barbecue i Texas, som er et af de helt store steder, kendt for deres brisket, som er enkelt tilberedt med bare salt, peber og røg. Hos Franklin Barbecue trimmer de også brisket på en helt bestemt måde, og jeg kunne se, at Noble Smoke gør det samme. Pitmasteren som jeg snakkede med, bekræftede også, at de anvender teknikken fra Franklin Barbecue. Resultatet? Virkelig god brisket.
Så deres Beef Brisket var ikke overraskende helt i top. Salt, peber, perfekt røget. Så mør at man kunne spise den med en gaffel. Saftig og fuld af smag. Jeg bestilte også Chopped Pork der ligeledes smagte fantastisk. Saftig, lækker og virkelig god kvalitet på kødet. Passede rigtig godt sammen med den eddikebaseret sauce der blev serveret ved siden af.
Det, der virkelig overraskede, var dog tilbehøret. Deres pan-fried corn er next level. Majskernerne er røgede, skåret af kolben og let stegte. Søde, salte og med det helt rigtige crunch. Måske lidt salt og peber, men ellers lod de majsens naturlige sødme få lov at fylde.
Rosenkålene var også nogle af de bedste jeg nogensinde har smagt. Perfekt stegte med fine, let brændte kanter, men stadig faste. Ikke druknet i olie eller bacon eller andet. Bare rosenkål tilberedt helt perfekt. Serveret med en virkelig god, lidt spicy mayo til at dyppe i.
Receptionisten på hotellet nævnte faktisk også, at hun elsker Noble Smokes rosenkål og at hun nogle gange bestiller dem bare for at få den spicy maysauce som hører til. Jeg ville gerne have prøvet saucen sammen med min Chopped Pork, men det kom jeg desværre først på senere.
Konklusion? Noble Smoke lever helt sikkert op til hypen. De har styr på tilberedningen, holder fokus og serverer barbecue i topklasse. Helt sikkert et besøg værd, hvis du er i Charlotte.
Noble Smoke, 2216 Freedom Dr, Charlotte, NC 28208, United States














