Oppskrift på Elotes – Meksikansk mais

Elotes, mexicanske grillede majskolber

Her er oppskriften på elotes (meksikansk mais) som jeg fikk av venninnen min Ale fra @thedivatwist. De varme maiskolbene smaker helt nydelig rett fra grillen, og oppskriften har blitt en stor favoritt hjemme hos meg. Du kan fint tilberede maisen i vanlig stekeovn også, så dette er en oppskrift som fungerer like bra utenfor grillsesongen.

Oppskriften med smør og majones er autentisk meksikansk, men maiskolbene passer også kjempebra til skandi-tacos, eller som en lett lunsj. Én kolbe per person holder hvis du serverer elotes som tilbehør, men til lunsj pleier jeg å beregne to per person.

Osten som brukes i oppskriften er meksikansk cotija, som smaker som en blanding av mozzarella og feta. Jeg lette lenge etter cotija i Danmark (les: Jylland) uten hell, så Alejandra anbefalte å bruke smuldret feta i stedet. Det fungerte helt fint – men hvis noen som leser dette vet hvor man kan få tak i cotija i Danmark, så si gjerne ifra 🙂

Smør og majones høres kanskje ut som en litt rar kombinasjon, men det er overraskende godt – det er som om majonesen fremhever smørsmaken, og omvendt.

Oppskrift på Elotes – Meksikansk mais

Recipe by Mitzie Mee
Course: Frokost
Porsjoner

4

Maiskolber

De varme maiskolbene smaker helt nydelig rett fra grillen, og oppskriften har blitt en stor favoritt hjemme hos meg. Du kan fint tilberede maisen i vanlig stekeovn også, så dette er en oppskrift som fungerer like bra utenfor grillsesongen.

Ingredienser

  • 4 maiskolber

  • 4 ss majones (bruk ekte majones – ikke Miracle Whip eller salatmajones)

  • 4 ss smør

  • 100 g cotija eller queso fresco (kan være vanskelig å få tak i, men smuldret feta funker fint – en halv til trekvart pakke er nok til 4 kolber)

  • 2 lime

  • ½ ts salt

  • 1/2 ts chilipulver

Slik gjør du:

  • Grill maiskolbene i 3–5 minutter på hver side, eller til de er møre og har fått litt farge. Snu dem ofte. De skal ikke bli brente, men det er fint om de får litt grillsmak. Du kan også steke dem i ovnen – ca. 20 minutter på 200 ºC og gjerne noen minutter med grilleffekt på slutten.
  • Ta maisen av grillen og smør dem inn med smør.
  • Press saften av én lime over maisen.
  • Pensle med godt med majones.
  • Dryss over ost.
  • Dryss over salt og chilipulver.
  • Da er maisen klar! Server dem varme med limebåter ved siden av.
Reklame
Tajín Clásico - Godt til mexicanske majs
9,45 €

Jeg slutter altid af med et drys Tajín på mine elotes. Den mexicanske krydderiblanding med chili, lime og salt giver lige præcis den syrlige og let krydrede smag, der balancerer det cremede mayo og får majsen til at smage endnu sødere. Den er ikke særlig stærk—bare lige nok til, at man får lyst til en bid mere. Tajín giver både syre, varme og masser af karakter. Du kan sagtens bruge chilipulver, hvis det er det, du har, men hvis du vil have den klassiske elotes-smag med et frisk citrus-twist, så er det Tajín, du skal gå efter.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
06/05/2025 08:50 pm GMT
Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter