Oppskrift: Skikkelig god fetadipp som alle liker

Opskrift på feta-dip

Denne fetadippen er utrolig enkel å lage og tar maks 10 minutter før den er klar til å settes på bordet. Den passer perfekt som snacks før middag, eller som en del av et tapasbord sammen med andre småretter. Jeg pleier å tilsette soltørkede tomater eller grillet paprika – det gir en ekstra god smak – men du kan også blande inn oliven eller ferske urter om du vil.
Serveres med chips eller friske grønnsaksstaver.

Tips

Bruk en gaffel til å mose fetaosten sammen med olivenoljen. Tilsett litt finhakket grillet paprika eller soltørkede tomater (de i olje gir mest smak). Det gir dippen en fin rødfarge og ekstra god smak. Smak til med cayenne, men vær forsiktig – det kan fort bli litt for hot & spicy. Salt trengs ikke, for fetaen er allerede ganske salt.

Du kan også kjøre alt sammen i en food processor, men jeg liker den litt rustikke konsistensen man får når man bruker en gaffel i stedet. Dessuten ser det mer hjemmelaget ut.

Avhengig av hvilken type ost du bruker, kan det hende du må tilsette litt ekstra olivenolje for å få en kremet og god konsistens. Vil du ha en litt lettere dip, kan du blande inn litt gresk yoghurt.

Når det gjelder fetaen, får du det beste resultatet om du bruker en ost laget på sauemelk. Feta laget av kumelk (som egentlig ikke er ekte feta) har verken den samme kremete konsistensen eller den karakteristiske, skarpe smaken som ekte feta.

Oppskrift: Skikkelig god fetadipp som alle liker

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dip, SnacksCuisine: Middelhavet
Portioner

1

skål

Denne fetadippen er utrolig enkel å lage og tar maks 10 minutter før den er klar til å settes på bordet. Den passer perfekt som snacks før middag, eller som en del av et tapasbord sammen med andre småretter. Jeg pleier å tilsette soltørkede tomater eller grillet paprika – det gir en ekstra god smak – men du kan også blande inn oliven eller ferske urter om du vil. Serveres med chips eller friske grønnsaksstaver.

Ingredienser

  • 250 g fetaost

  • 4 spsk olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • Grillet rød peberfrugt eller soltørrede tomater (dem i olivenolie er bedst)

  • 2 fed hvidløg

  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Mos fetaosten med en gaffel og rør den sammen med olivenolien i en skål.
  • Tilsæt grillet rød peber og hvidløg.
  • Tilsæt lidt cayennepeber (½–1 tsk, alt efter hvor stærk du vil have den). Du behøver ikke tilsætte salt, da fetaosten allerede er ret salt i sig selv.
  • Server med chips eller grøntsagsstave.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors