Min guide til fransk bistromad – En gennemgang af alle klassikerne

Min guide til fransk bistromad - Alle klassikerne

Jeg er helt vild med fransk bistromad, og når jeg går ud at spise i Frankrig ender jeg for det meste på en bistro. En bistro er typisk et mindre sted, ofte familiedrevet, med en håndskreven menu og et begrænset udvalg af retter, der skifter efter sæson og kokkens humør. Bistromad er fransk comfort food og stemningen er afslappet og priserne rimelige. Der er fokus på klassikere, og maden er sjældent særlig eksperimenterende. Til gengæld er det solidt, vellavet og uden dikkedarer. I denne guide får I en gennemgang af de typiske retter man ofte finder på menuen på en fransk bistro, fra løgsuppe til crème brûlée.

Klassiske forretter

Soupe à l’oignon (fransk løgsuppe)
En mørk og dyb suppe lavet på karamelliserede løg og oksebouillon, toppet med brød og gratineret ost. Den perfekte efterårsret, men jeg kan spise den året rundt.

Pâté eller terrine
Groft- eller finthakket kød (ofte svinekød, nogle gange and) presset og serveret koldt med cornichoner og sennep. Rustikt og rigtig godt med brød til.

Salade de chèvre chaud
Sprød salat med ristet brød og skiver af smeltet gedeost, tit med lidt honning og valnødder. Frisk og cremet på samme tid.

Escargots de Bourgogne
Snegle i hvidløgssmør. Det smeltede smør har masser af smag og er hovedårsagen til at jeg bestiller en gang snegle. Serveres for det meste med brød til, som man kan dyppe i hvidløgssmørret.

Œufs mayonnaise
Kogte æg med hjemmelavet mayo. Simpelt, retro og helt uimodståeligt, når det er lavet rigtigt.

Klassiske hovedretter

Steak frites
Grillet bøf med pommes frites. Ofte med bearnaise eller pebersauce. En af de mest ikoniske bistroretter.

Confit de canard
Langtidsstegt andelår i eget fedt, med sprødt skind og mørt kød. Serveres gerne med kartofler eller linser.

Coq au vin
Kylling (traditionelt hane) braiseret i rødvin med løg, svampe og bacon. Varmende og fuld af smag.

Boeuf Bourguignon
En slags søsterret til coq au vin, men med oksekød. Kogt længe og kærligt med grøntsager, vin og urter.

Moules marinières
Muslinger dampet i hvidvin med løg og persille. Serveres ofte med frites, som man dypper i suppen.

Tartare de boeuf (bøftatar)
Bøftatar er en af de mest ikoniske retter på et fransk bistrokort. Rå oksekød af god kvalitet, hakket eller skåret med kniv, og rørt med sennep, kapers, løg og æggeblomme. Hvis man er til råt kød, bliver det ikke bedre end det her.

Quiche Lorraine
En slags tærte med bacon og ost. Perfekt til frokost eller som en let hovedret med lidt salat.

Cassoulet
En tung og fyldig ret fra Sydfrankrig med hvide bønner og forskellige slags kød. Ikke noget man spiser til hverdag, men virkelig godt om vinteren.

Klassiske desserter

Crème brûlée
Blød vaniljecreme med karamelliseret sukker på toppen. Den der knasende overflade mod det silkebløde indre, – man forstår godt hvorfor det er en favorit.

Tarte Tatin
Æbletærte bagt på hovedet, så æblerne karamelliserer under dejen. Ofte serveret lun med flødeskum eller is.

Mousse au chocolat
Chokolademousse, gerne på mørk chokolade og lavet med lidt pisket fløde og æggehvider. Tæt, tung og helt uimodståelig.

Profiteroles
Små vandbakkelser med is og varm chokoladesauce.Altid en sikker vinder.

Du kan læse mere om fransk mad i min Paris Blog

Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seneste Indlæg