
Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af i Kansas City, så er det barbecue. Kansas City barbecue adskiller sig fra andre steder i USA ved både tilberedning og smag. Kødet bliver langsomt røget over træ, ofte hickory, indtil det er helt mørt. Det kan være ribs, brisket, pulled pork, kalkun eller pølser – og så selvfølgelig burnt ends, som er en ægte Kansas City-specialitet.
Burnt ends er de karamelliserede endestykker af brisket, og selvom de engang blev betragtet som en slags rest, er de i dag en af byens mest ikoniske retter. De små tern af røget oksekød har sprøde, mørke kanter og en saftig midte, og de serveres ofte med barbecue sauce og klassiske sides. Mange steder bliver de udsolgt tidligt på dagen, og det forstår man godt – de smager helt fantastisk.
Saucen er en stor del af barbecue-oplevelsen her. I Kansas City er den tyk, sød og tomatbaseret, typisk med brun farin og eddike, og et strejf af varme fra chili eller sort peber. I modsætning til steder som Texas, hvor kødet ofte serveres uden sauce, er saucen i Kansas City både på og ved siden af – og nogle gange også i retten, som i en pulled pork sandwich.
Barbecue i Kansas City er ikke bare noget, man prøver én gang og så er videre. Det er noget, man husker og har lyst til at vende tilbage til. Det er fedtede fingre, sød sauce og røg i tøjet, og det smager bare bedre her end nogen andre steder. Så uanset om du er til klassiske ribs, saftige burnt ends eller bare gerne vil have en god undskyldning for at spise mac and cheese til frokost, så må du ikke forlade byen uden at have smagt ægte Kansas City barbecue.
Der er masser af steder i Kansas City, hvor man kan få rigtig god barbecue. Her er nogle af favoritterne:
Joe’s Kansas City Bar-B-Que
Joe’s ligger i en gammel tankstation og er en institution i byen. Kødet er mørt og perfekt røget, og deres Z-Man sandwich med brisket, ost og løgringe er noget, man vender tilbage efter. Deres burnt ends er også virkelig gode – hvis de ikke allerede er udsolgt.
Q39
Et lidt mere moderne bud på klassisk barbecue. Q39 serverer smukt præsenterede retter uden at gå på kompromis med smagen. Deres ribs og burnt ends er blandt byens bedste.
Arthur Bryant’s Barbeque
Mere rustikt og autentisk bliver det ikke. Arthur Bryant’s har været en del af Kansas Citys madscene i årtier, og selvom lokalet er lidt slidt, er smagen stadig i top. Deres sauce er mere eddikebaseret end de fleste andres, og det deler vandene – jeg synes den fungerer rigtig godt som kontrast til det fede kød.
Slap’s BBQ
Et lokalt favoritsted, som gør alt fra bunden. Maden smager hjemmelavet på den bedst mulige måde, og deres ribs og baked beans er helt i særklasse.