Jeg er i gang med at flytte min side. Alle nye indlæg vil blive lagt på mitziemee.com

besøg mitziemee.com >>

Kansas City Guide - Hvor skal man bo?

Kansas City er en lidt særlig by, fordi den er delt mellem to stater: Missouri og Kansas. De fleste seværdigheder, restauranter og hoteller, som turister vælger, ligger dog på Missouri-siden, hvor Downtown, Crossroads og Country Club Plaza befinder sig. Kansas-siden er primært boligområder og forstæder, men du finder også attraktioner som Kansas Speedway og Legends Outlets, som kan være et besøg værd.

Byen ligger, hvor Missouri-floden og Kansas-floden mødes, og den kombinerer storbyenergi med den jordnære Midtvest-stemning. Kansas City er kendt for sin jazz, sine fountains (springvand) – der er over 200 af dem – og ikke mindst sin berømte barbecue.

Downtown og River Market

Vil du være tæt på det hele, er Downtown det oplagte valg. Her kan du gå til koncertsteder, restauranter og barer i Power & Light District, som er byens mest livlige område om aftenen. River Market, som ligger lige nord for Downtown, byder på et stort madmarked i weekenderne og et godt udvalg af små caféer og street food. KC Streetcar kører gratis gennem Downtown og helt ud til River Market, så det er nemt at komme rundt.

Crossroads Arts District

Crossroads er for dig, der søger en mere lokal og kreativ stemning. Området er fyldt med gallerier, mikrobryggerier og moderne restauranter. Der er mange gode steder at gå ud, og hvis du er til jazz og cocktails, er Green Lady Lounge et sikkert hit. Crossroads ligger i gåafstand til Downtown, men føles mere afslappet og autentisk.

Westport

Westport er et af de ældste kvarterer i Kansas City og især kendt for sit natteliv. Om dagen finder du små specialbutikker og hyggelige caféer, men om aftenen vågner barerne og musikscenerne for alvor. Westport er perfekt for dig, der rejser med venner eller gerne vil opleve en festlig aften i byen.

Country Club Plaza og Southmoreland

Plaza-området er inspireret af spansk arkitektur og er fyldt med springvand, designerbutikker og gode restauranter. Vil du have en mere elegant oplevelse og nem adgang til shopping og museer, er Country Club Plaza et godt valg. Nelson-Atkins Museum of Art ligger i nærheden, og Southmoreland lige syd for Plaza er kendt for sine smukke, gamle huse og boutiquehoteller.

18th & Vine Historic District

18th & Vine er stedet for dig, der vil dykke ned i byens jazzhistorie. Her finder du både American Jazz Museum og Negro Leagues Baseball Museum, og der er stadig barer med live-musik i området. Det er et oplagt valg for dem, der vil kombinere sightseeing med kultur og historie.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Seattle: Pizza på Lupo

Efter vi havde været og drukket cocktails på Inside Passage, gik vi videre til Lupo for at spise sen aftensmad. Jeg var helt smadret af jetlag og sad mest og hang men heldigvis var maden virkelig god.

Vi startede med en lille skål marinerede oliven, som var virkelig gode. En fin lille detalje var at de kom med en lille skål ved siden af, hvor man kunne lægge kernerne.

Vi bestilte også deres Hearth Baked Bread, som blev serveret med smør med havsalt. Jeg synes ellers det kan være lidt irriterende at skulle betale ekstra for brød og smør, men brødet på Lupo var så godt, at det faktisk var de 8$ værd. Og faktisk, når jeg tænker over det, vil jeg langt hellere betale et par ekstra dollars for en gang virkelig godt brød end få en gratis brødkurv med kedeligt, langtidsholdbart toastbrød, som man kun spiser, fordi det alligevel er der, og man er sulten. Vi bestilte også ekstra kryddersmør til brødet. Jeg tror, det var med black garlic, men er ikke helt sikker. Det smagte i hvert fald virkelig godt.

Steve fik en Sausage pizza med hot sausage, provolone og grønne oliven. Jeg bestilte en Mushroom pizza, som var en hvid pizza med østershatte og ristet hvidløg. Sylvan og kæresten bestilte en Fancy Pepperoni og en Margherita. Der blev udvekslet pizza slices på kryds og på tværs, men min favorit var helt klart den med svampe, som jeg selv havde bestilt.

Lupo ligger i Fremont og er en af de mest populære pizzarestauranter i Seattle. Pizzabunden laves med surdej og lækre, lokale råvarer. Stemningen er afslappet og lidt hip, uden at det bliver for meget. Man sidder tæt, der er dæmpet lys og der snakkes livligt ved bordene. Ifølge Sylvan kan det være ret svært at få bord, så hvis man vil spise pizza på Lupo, er det en god idé at reservere i forvejen.

Vi gik derfra trætte og mætte, og selvom jeg stadig var lidt i zombie-mode, var det en virkelig god afslutning på dagen. Pizza og jetlag fungerer overraskende godt sammen.

Lupo, 4303 Fremont Ave N, Seattle, WA 98103, United States

Lupo Seattle

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Patbingsu - Koreansk dessert med shaved ice og røde bønner

Da Ella og jeg besøgte Jeonju Hanok Village fandt vi en lille café midt i landsbyen. Det var en rigtig varm dag, så vi bestilte patbingsu for at køle lidt ned. Patbingsu er den traditionelle udgave af den koreanske dessert bingsu, som kort fortalt er shaved ice, – helt fintrevet is serveret med forskellige toppings. Pat er de søde røde bønner på toppen af desserten. Jeg har ikke altid været fan af de røde bønner, som man også finder i mange traditionelle japanske desserter, men jeg har med tiden fået smag for dem og vil gå som langt som til at sige, at jeg faktisk synes rigtig godt om dem den dag i dag. De har en let nøddeagtig smag og en konsistens, der minder lidt om marcipan.

Traditionelt var bingsu bare klar, revet is, men de moderne versioner er typisk blandet med kondenseret mælk, som giver en mere cremet konsistens, der minder om flødeis. Isen man bruger til bingsu, er så fintrevet, at det føles som at spise fluffy puddersne. Vi fik vores bingsu serveret i en metalskål, hvilket ifølge Ella er for at holde desserten kold længere. Vores patbingsu havde også injeolmi (koreanske mochi) på toppen og smagte superlækkert.

Det var en rigtig hyggelig cafe, og bingsuen var lige hvad vi trængte til i den koreanske sommervarme. Ejeren af caféen kom også hen og snakkede med os. Da han hørte, jeg var fra Danmark, blev han vildt begejstret og insisterede på at vi skulle tage en selfie.

Cafe Dal, South Korea, Jeonbuk State, Jeonju-si, Wansan-gu, Pungnam-dong 3(sam)-ga, KR 47=3 카페달

Cafe Dal
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Med bus til Fort Lee over George Washington Bridge

Når jeg skal til Fort Lee for at mødes med Ale, tager jeg næsten altid den lille bus fra George Washington Bridge Bus Terminal. Ale kalder den The Mexican Bus, og det gør de fleste andre også. Hun er selv fra Mexico, men hvorfor den hedder sådan, ved hun heller ikke. Det er bare det, folk kalder den.

Bussen afgår fra den yderste del af terminalen, helt bagerst mod venstre, hvis man kommer op med rulletrappen. Den ligner ikke en klassisk bus og kører ikke efter nogen synlig køreplan. Der står ikke nogen officielle ruter eller tider, og man betaler kontant direkte til chaufføren, som godt kan sukke dybt og rulle lidt med øjnene hvis man ikke har det præcis beløb. Jeg tror den officielle pris er 3$ (2025), men nogle gange har jeg kun skulle betale 2$ så jeg er lidt usikker på hvad den faktiske pris egentlig er.

Turen starter ved terminalen som ligger ved 179th Street og Fort Washington Avenue i Washington Heights på Manhattan. Jeg plejer at tage subwayen fra Columbus Circle til 175th Street, og derfra er der kun et par minutters gang til busterminalen. Bussen kører direkte fra terminalen over George Washington Bridge, og første stop lige ovre på den anden side i Fort Lee er dér, hvor jeg som regel står af. Ale plejer at hente mig der, men hvis man ikke bliver hentet og gerne vil længere ind, kan man bare blive siddende. Bussen fortsætter videre gennem Fort Lee med flere stop undervejs, helt ind til centrum omkring Main Street, hvor der ligger caféer, restauranter og butikker.

Det er en hurtig tur. Selve køreturen over broen tager kun få minutter, og hvis man starter i Midtown Manhattan, er det en af de nemmeste og billigste måder at komme til Fort Lee på. NJ Transit har også busser, men de koster lidt mere og kører ikke nødvendigvis oftere. The Mexican Bus kører løbende hele dagen, og i dagtimerne kommer der typisk en bus hvert 10.-15. minut. Det er bare at stille sig i kø og hoppe på, når den næste bus dukker op.

Teoretisk set har man en ret god udsigt fra broen, men jeg har altid enten siddet i den forkerte side eller været omgivet af biler og lastbiler, så det eneste jeg har kunnet se, er stålhegn, trafik og måske et enkelt glimt af Manhattan i det fjerne.

Min guide til New York >>

0 FacebookTwitterPinterestEmail
New York: Nathan's - Den oprindelige restaurant på Coney Island

Steve og jeg var på en lille udflugt til Coney Island, og på vejen fra subwaystationen ned mod stranden og forlystelserne kom vi forbi den oprindelige Nathan’s, som ligger på hjørnet af Surf og Stillwell Avenue og tænkte, at den måtte vi jo hellere prøve.

Nathan’s åbnede tilbage i 1916 og er i dag blevet lidt af en institution. Nathan’s er kendt for New York-style hotdogs, og man finde deres pølsevogne flere steder i byen. Ellers er Nathan’s måske mest kendt for deres årlige hotdogkonkurrence der afholdes d. 4. juli, hvor deltagerne har 10 minutter til at spise så mange hotdogs som muligt.

Da Steve og jeg var der nøjes vi med at dele en enkelt af deres klassiske hotdog, og den var faktisk rigtig god. Pølsen er lavet af oksekød og havde en fin smag og godt knæk i skindet, som vi kender det fra Danmark. Det kan godt være det var den fine solskinsdag og det gode selskab, men jeg synes den smagte noget bedre end de Nathan’s hotdogs jeg har fået inde i byen. Der var et lille bord hvor man kunne forsyne sig med ketchup og sennep, og selvom jeg tog lidt ketchup ved siden af, så endte vi med kun at komme sennep og sauerkraut på. Det er også sådan, man typisk spiser en New York-hotdog, kun sennep, aldrig ketchup.

Vi var også nysgerrige på nogle af de andre ting på menuen, så vi bestilte en portion rå clams (en slags hjertemuslinger) som blev serveret med peberrod, cocktailsauce, citron, og oyster crackers, som er de små kiks man også får serveret til chowder. Og apropos chowder, så delte vi også en Red chowder, som på Nathan’s hedder Coney Island chowder, men som også kaldes Manhattan chowder, og som er en tomatbaseret muslingesuppe. Lidt lettere og friskere end den cremede New England-version. Det hele smagte rigtig godt, og specielt chowderen var en positiv overraskelse. Det var en stor portion og vi endte med at tømme hele skålen.

Der var rigtig mange ting på menuen, nogle mere oplagte end andre. Ud over hotdogs kunne man bl.a. få forskellige slags sandwich og burgere og sågar frølår (!). Vi var begge to enige om at springe frølårene over denne gang, men måske noget at prøve, hvis vi kommer forbi igen.

Der er borde med parasoller uden for restauranten hvor man kan sidde og spise sin mad. Der var virkelig varmt den dag vi var der, så for en gang skyld var jeg glad for de generøse størrelser på sodavand i USA, for sådan en hede kræver en ordentlig dosis Coke Zero.

Hvis du alligevel er på Coney Island, så smut forbi Nathan’s. Det er en klassiker, som du ikke må gå glip af, og maden er faktisk rigtig god.

Nathan’s Famous, 1310 Surf Ave, Brooklyn, NY 11224, United States

Nathans Coney Island
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Affogato: Når vaniljeis møder espresso

Affogato er en af de desserter, der er så enkel, at man næsten ikke forstår, hvordan den kan smage så godt. En kugle italiensk vaniljeis, gelato alla vaniglia, og et shot varm espresso. Ikke andet. Men når det hele spiller, er det en fantastisk kombination, og det er en af mine italienske yndlingsdesserter. Uanset hvor mæt jeg er, er der altid plads til affogato.

Affogato betyder “druknet” på italiensk, og referer til at isen drukner i den varme espresso der hældes over. Man ser den tit på menukortet på italienske caféer og restauranter, nogle gange under desserter og andre gange blandt kaffedrikke. Det giver egentlig meget god mening, for affogato er lidt begge dele.

En god affogato handler om balance. Espressoen skal være stærk og intens, men ikke brændt. Isen skal være cremet og have tydelig vaniljesmag, og være af en rigtig god kvalitet.

På italienske caféer bliver affogato som regel serveret i et lille glas eller en kop sammen med en teske. Nogle steder serveres espressoen ved siden af, så man selv kan hælde den over. Man spiser affogato med ske, i hvert fald til at starte med. Når isen begynder at smelte, og kaffe og is blander sig i bunden, er der nogen, der vælger at drikke resten direkte fra glasset.

Vil du lave affogato derhjemme? Det kræver ikke andet end en kugle god vaniljeis og en friskbrygget espresso. Har du ikke en espressomaskine kan du bruge en lille kop stærk kaffe i stedet. Læg isen i et lille glas og hæld espressoen over lige inden servering. Det er vigtigt, at kaffen er varm og stærk og at isen ikke er for blød. Brug gerne en espressomaskine hvis du har. Det bliver selvfølgelig ikke helt som på en café i Italien, men tæt nok på til at det føles lidt som ferie.

Opskrift: Affogato

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, Drikke, Opskrifter
Portioner

1

glas

Ingredienser

  • 1 kugle god vaniljeis

  • 1 shot espresso eller stærk brygget kaffe

Sådan gør du

  • Læg iskuglen i et lille glas eller en kop
  • Hæld espressoen over lige før servering.
  • Spis med det samme.

0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr