Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens.

Lige nu er ferskner i sæson, og når de karamelliseres let i airfryeren, får de en intens sødme, som smager fantastisk sammen med den kolde custard. Har du ikke en airfryer, kan fersknerne også bages i ovnen. Jeg bruger Ninja Creami til at lave custarden, men den kan også køres i andre ismaskiner eller fryses i et bæger, hvis man husker at røre undervejs.

Tips

Til frozen custard skal æggeblommer og sukker ikke piskes helt luftigt som til en kage. Du skal kun piske dem, til de er godt blandet, og sukkeret begynder at opløse sig. Konsistensen skal være lidt lysere og tykkere, men ikke skummende.

Opskrift: Frozen Custard med bagte ferskner

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

4

portioner (ca. 0,5 liter)

Ingredienser

  • Frozen Custard
  • 3 æggeblommer

  • 80 g sukker

  • 1,2 dl sødmælk

  • 2 dl piskefløde

  • korn fra en halv vaniljestang eller 1tsk vaniljesukker

  • 1 knivspids salt

  • Bagte ferskner
  • 2 modne ferskner

  • 1 spsk brun farin

  • 1 spsk sukker

  • 1 spsk smør (smeltet)

  • ½ tsk kanel

  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Frozen Custard
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
  • Varm mælk, vanilje og salt i en lille gryde, til den er varm men ikke koger.
  • Hæld lidt af den varme mælk i æggene under piskning for at temperere. Tilsæt resten i en tynd stråle.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring, til den lige tykner (skal kunne dække bagsiden af en ske).
  • Tag gryden af varmen og rør fløden i.
  • Afkøl helt, hæld i Creami-beholderen og frys minimum 24 timer.
  • Når du kører den i maskinen: Start med Ice Cream-indstillingen. Hvis den virker for fast, tryk på Re-Spin for at gøre den silkeblød.
  • Bagte ferskner
  • Skær fersknerne i både eller mindre stykker, og kom dem i en skål.
  • Bland smeltet smør, sukker, brun farin, kanel og salt i en lille skål. Vend stykkerne i sukkerblandingen.
  • Læg ferskenstykkerne i airfryeren i ét lag.
  • Tilbered ved 180°C i 6-7 minutter, til de er karamelliserede og bløde men stadig holder formen.
  • Servering
  • Serveres med det samme. Anret de lune ferskner på en tallerken ved siden af en kugle frozen custard.
Ninja CREAMi Deluxe Ismaskine
229,00 €

Ninja CREAMi Deluxe er for dig, der elsker hjemmelavede desserter. Med 11 programmer kan du lave alt fra cremet is og sorbet til milkshakes, slushies og italiensk is. De nye XL-beholdere rummer 50 % mere end den oprindelige model, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave to forskellige smagsvarianter i samme beholder, så alle får det, de helst vil have. Tilføj dine yndlings-mix-ins som chokolade, frugt eller nødder og lav den lækreste hjemmelavede is.


Disclaimer: Dette er et affiliate-link. Hvis du køber via mit link, tjener jeg en lille kommission – uden ekstra omkostning for dig.

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
11/02/2025 05:00 pm GMT
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Norge: Dagsudflugt til Hidra og frokost på Isbua

Det var søndag og solskin og sidst i august da April og jeg besluttede os for at tage på dagsudflugt til Hidra som er en ø lige uden for Flekkefjord. Målet med udflugten var Isbua, som er en rigtig hyggelig restaurant, som jeg længe har villet prøve. Vi kunne ikke have valgt en bedre dag for et besøg. Solen skinnede, det var varmt i luften, og vi fik et bord helt ud til vandet.

Hidra er kendt for fisk og skaldyr, og det er også temaet for menuen på Isbua. Selve bygningen er et gammelt ishus, hvor man tidligere opbevarede is til at køle fiskene ned, inden fangsten blev sendt videre. Udenfor ligger terrassen direkte ud mod vandet og den lille bådebro.

Vi bestilte lidt godt og blandet. Moules frites, friterede rejer, og de lækreste kammuslinger serveret med græskarpuré. Alt var supergodt og smagte som om det lige var hevet op fra havet, hvilket nok også sagtens kunne være tilfældet.

Man kommer til Hidra med færgen fra Kvellandstrand til Launes. Færgen sejler med jævne mellemrum døgnet rundt. Overfarten tager omkring syv minutter, og den er gratis. Fra Launes er der kun få minutters kørsel til Kirkehamn, hvor Isbua ligger helt nede ved vandet.

Isbua, Reinferdalsveien 35, 4432 Hidrasund, Norge

Isbua
0 FacebookTwitterPinterestEmail
Opskrift: Bagte figner med gedeost, honning og pistacienødder

Friske figner fyldt med cremet gedeost og toppet med pistacienødder ser superflotte ud og smager fantastisk. Jeg er stadig ikke sikker på, om det mest er en forret, en dessert eller måske bare en snack, men det er egentlig også ligegyldigt, for de smager godt uanset lejligheden.

Tips

Brug frisk gedeost (den uden skorpe).

Du kan forberede fignerne ved at fylde dem med gedeost i forvejen og sætte dem på køl, men vent med at bage dem til lige inden servering.

Jeg tilbereder fignerne i air fryeren, fordi det går hurtigt, og resultatet bliver rigtig godt, men de kan også bages i en almindelig ovn: Læg i så fald de fyldte figner i et ildfast fad og bag dem ved 200°C varmluft i 8–10 minutter, til gedeosten er blød, og fignerne er gennemvarme men stadig faste.

Spis fignerne med det samme efter tilberedning, mens de stadig er lune og cremede.

Opskrift: Bagte figner med gedeost, honning og pistacienødder

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Opskrifter, Småretter u0026amp; Snacks
Portioner

6

figner

Ingredienser

  • 6 friske figner

  • 1 lille rulle gedeost, ca. 75g

  • 2 spsk usaltede pistacienødder, grofthakkede

  • 2 spsk flydende honning

  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skyl fignerne forsigtigt og dup dem tørre. Du kan skære den lille “dut” af toppen, hvis du synes. Det gør det lettere at lave et pænt snit.
  • Skær et kryds i hver figen, men ikke for dybt, ellers folder de sig for meget ud og mister formen. Tryk let i bunden, så de åbner sig en smule.
  • Fyld hver figen med gedeost, ca. 1 stor teskefuld pr. figen. Hvis de er åbnet lidt for meget, kan du klemme dem forsigtigt sammen igen, så de holder formen og osten bliver i midten.
  • Placér dem i air fryeren og bag ved 180°C i 4–6 minutter, til osten er blød og fignerne varme, men stadig faste.
  • Tag fignerne ud, dryp med honning, drys med pistacienødder og friskkværnet sort peber. Serveres med det samme.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Flekkefjord: Skolekjeks - en lokal specialitet
Skolekjeks fra Tollboden Bakeri i Flekkefjord

Skolekjeks er en rigtig Flekkefjord-specialitet. Mange udenfor byen har aldrig hørt om dem, men i Flekkefjord er de næsten umulige at komme udenom. De store, lyse kager har været en del af byens bagetradition i generationer, og man finder dem hos de fleste af byens bagerier.

Dejen er enkel og gammeldags: hvedemel, sukker, smør, kulturmelk (norsk surmælksprodukt) eller kefir og hjortetakssalt. Resultatet er flade runde kager med en mild, let sød smag. Det er ikke nogen prangende kage, men netop det enkle er måske hemmeligheden bag populariteten.

Der er forskellige måder at spise skolekjeks på. Nogle spiser dem med smør og ost, næsten som en sød, flad bolle, mens andre spiser dem, som de er. Selv foretrækker jeg dem uden noget, eller med et ganske tyndt lag smør og helst sammen med en kop kaffe.

Navnet kunne antyde at de tidligere blev sendt med i skoletasken, men jeg har ikke kunnet få verificeret den del af historien. I dag er de mere et hyggeligt indslag til kaffen, men stadig en kage, som mange flekkefjæringer (ja, det hedder indbyggerne i Flekkefjord) har et nært og nostalgisk forhold til.

Jeg blev aldrig fuldstændig forelsket i skolekjeks under min tid i Flekkefjord, men jeg lærte at sætte pris på dem. Der er noget fint ved det enkle og noget særligt ved lokale specialiteter der har overlevet gennem flere generationer. Helt sikkert noget du skal prøve, hvis du besøger Flekkefjord.

De skolekjeks jeg har med på billederne i dette indlæg er fra Tollboden Bakeri (lidt mørkere i farevn) og Presterud (de lysere skolekjeks).

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Broken, Stavanger

April var på besøg i Norge sidste weekend, og vi havde nogle rigtig hyggelige dage sammen med godt vejr og masser af god mad. Fredag aften spiste vi på Broken, som er en ny fiskerestaurant i Stavanger. Den åbnede i november 2024 og ligger på Langgata, lige ved Pedersgata, hvor mange af byens mest spændende restauranter holder til.

Bag Broken står Alan Kaye, der både ejer og driver restauranten. Han er oprindeligt fra England og har tidligere arbejdet på restauranter i blandt andet Barcelona, Australien og Danmark, inden han slog sig ned i Norge. Broken er en lille restaurant med plads til omkring 25 gæster, og med åbent køkken bliver oplevelsen både personlig og nærværende. Den aften vi var der, stod Alan selv i køkkenet, kun assisteret af en enkelt tjener.

Vi bestilte deres 4-retters menu til 1250 NOK, som startede med snacks i form af små kræmmerhuse, paprikachips og friskbagt surdejsbrød med smør. Derefter fulgte:

Frisk kammusling ceviche serveret med fermenteret tomat-“kaviar” og løvstikke-sne. En frisk og syrlig start, der ramte helt rigtigt.

Flamberet kingfishtatar med saltbagt gulbede, syltede blommer, reduceret cabernet sauvignon-eddike og jordskokpuré. En intens ret, hvor der skete meget på én gang, men hvor det hele alligevel spillede sammen.

Til hovedret fik vi pocheret helleflynder med barigoule-sauce, glaseret jordskok og fermenterede kantareller. Fisken var tilberedt til perfektion, lige på den fine grænse mellem rå og færdig – jeg tror faktisk aldrig, jeg har fået så lækker en helleflynder før.

Desserten var en pistacie-soufflé med kokos og mørk chokoladeganache, og den var så god, at vi begge skrabede skålen helt ren for at få det sidste med.

April kaldte måltidet en smagseksplosion, og jeg kunne ikke være mere enig. Broken er endnu et bevis på den enorme udvikling det moderne norske køkken har gennemgået det seneste årti. Restauranten har i følge dem selv bevidst valgt ikke at vokse sig for stor, for at bevare den intime og afslappede stemning, men med den kvalitet de leverer, er det svært at forestille sig, at Broken bliver ved med at være en skjult perle ret længe endnu. Niveauet er imponerende højt, og det er fascinerende at opleve, hvordan en lille restaurant i Stavanger kan levere mad på et så raffineret plan. Kan varmt anbefale at prøve Broken mens det stadigvæk er muligt at få bord.

Broken, Langgata 9, 4013 Stavanger

Broken
0 FacebookTwitterPinterestEmail
New York: Dookki - Tteokkbokki i Koreatown
Disclaimer: Jeg var inviteret til at prøve Dookki, men som altid er mine meninger mine egne.

Jeg elsker tteokbokki, så da jeg blev inviteret til at komme forbi og prøve Dookkis nye restaurant sagde jeg selvfølgelig ja. Dookki er en koreansk kæde, der har specialiseret sig i tteokbokki som er små chewy riskager i en let klistret rød sauce.

I Korea kører Dookki-restauranterne som AYCE-koncept (all you can eat) med buffet. Man får en gryde med suppe på bordet og kan hente frit blandt et stort udvalg af toppings: alt fra forskellige typer tteok og nudler til fiskekager, grøntsager og tempura. I New York er Dookkis lille shop mere som fastfood. Man vælger selv blandt forskellige forudbestemte kreationer eller laver sin egen “build your own”-version, hvor man krydser de ingredienser man ønsker af på en seddel.

Jeg bestemte mig for build-your-own med fish balls, fish cake, svampe, bok choy, tteok (de små chewy riskager), æg, nudler..alt jeg lige kunne komme på! Der var så meget fyld i den færdige ret, at man næsten ikke kunne se riskagerne. Jeg valgte den originale spicy Dookki-sauce, men syntes ikke den var særlig stærk, så næste gang vil jeg nok prøve Tteokmo, som er deres ekstra spicy sauce.

Jeg bliver aldrig træt af tteokbokki. De lækre, perfekt chewy rice cakes er ren comfort food for mig, og jeg kan altid spise tteokbokki, uanset årstid eller humør. Selvom jeg foretrækker at spise tteokbokki i en lille teltrestaurant i Korea, så er Dookki et rigtig godt alternativ hvis man nu befinder sig i midten af New York og trangen melder sig.

Portionerne er store, og man kan sagtens dele en bestilling mellem to eller tre personer, hvilket gør det til et ret billigt måltid hvis man er nogle venner der skal fodres.

Dookki ligger i Food Gallery 32, som er blevet et af mine nye favoritsteder for koreansk fastfood i New York. Det er en casual food hall lige midt i Korea Town, og der er masser af spændende boder med forskellig koreansk fastfood og dessert.

Dookki betyder “to måltider” på koreansk, fordi konceptet oprindeligt gik ud på, at man først spiser tteokbokki, og når der er lidt sauce tilbage i gryden, kan man tilsætte ris og lave bokkeumbap (stegt ris) som en afslutning på måltidet. “Dookki” er måske ikke det heldigste navn på engelsk, men jeg tænker at brandet er så stærkt at man valgte at beholde det originale koreanske navn selv for restauranten i New York.

Mit blogindlæg om Luka’s Joy som også ligger inde i Food Gallery 32

Dookki, Food Gallery 32, 11 W 32nd St fl 2, New York, NY 10001, United States

Dookki
0 FacebookTwitterPinterestEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr