På en af vores madeventyr i Chinatown kom vi forbi Hay Hay Roasted. Det så virkelig lækkert ud, så selvom vi egentlig allerede var mætte gik vi indenfor. I vinduet hænger der forskellige slags udskæringer af grillet kød og hele ænder, og udenfor restauranten står der en stor gylden plastikand for and er nemlig det Hay Hay er mest kendt for.
Man kan både få traditionel roast duck og såkaldt pipa/guitar duck. Pipa Duck er en særlig måde at tilberede og præsentere roast duck på, som man ofte ser på kinesiske barbecue-steder som Hay Hay Roasted. Navnet pipa duck kommer fra det traditionelle kinesiske strengeinstrument pipa, som har en pæreformet krop, lidt som en mandolin eller en guitar. Når man laver Pipa Duck, flækkes anden fra ryggen, så den kan ligge fladt, næsten som en sommerfugl, og formes, så den minder om silhuetten af en pipa. Det gør, at skindet kan blive ekstra sprødt, fordi hele overfladen bliver eksponeret for varmen under stegningen. Vi bestilte dog den almindelige roast duck samt roast pork, som blev pakket i en plastikbox med ris og forskellige slags saucer til.
Inde bag disken stod der er fyr og hakkede kødet ud med en gigantisk kødøkse, en såkaldt chinese cleaver. Det var fascinerende at se, hvor præcist og hurtigt han arbejdede, mens de sprøde stykker and og svinekød blev skåret i skiver og tern. Hay Hay er et klassisk kinesisk barbecue-sted med fokus på takeaway, så vi besluttede os for at tage lidt mad med til senere. Der var allerede en lille kø foran disken da vi ankom, og mens vi ventede på at afgive vores bestilling blev køen længere og længere, og da vi gik derfra strakte den sig helt ud til plastikanden udenfor.
Derhjemme smagte vi nogle stykker inden boxen røg i køleskabet til frokost dagen efter. Kødet var saftigt, sprødt og med den der perfekte balance mellem sødme og salt, som gør kinesisk barbecue så fænomenalt godt.
Hay Hay Roasted, 81 Mott St, New York, NY 10013