
Da vi besøgte University District Farmers Market kom vi forbi en bod, der solgte lemon cucumbers, og efter at have luret lidt på den underlige grøntsag tog nysgerrigheden over og vi besluttede vi os for at købe et par stykker med hjem for at smage. Sælgeren fortalte at de smager som almindelige agurker, og det gjorde de. Sprøde, saftige og ret milde uden den lidt bitre eftersmag som nogle agurker kan have. Jeg spiste dem rå, skåret i skiver med et lille drys salt, og de smagte rigtig godt. Jeg kunne også forestille mig at de ville være gode i en enkel salat med tomat og dild, eller hurtigt vendt i en marinade med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
På dansk kaldes lemon cucumber vist nok citronagurk, men jeg synes mere de ser ud som små græskar. Det er en rund, gul agurkesort, og navnet handler om farve og form, ikke om smag. De skal helst være lysegule og ikke alt for store, så skallen er tynd og agurkekødet er mest delikat. Bliver de meget mørkegule, kan de efter sigende blive lidt seje.




