
Da Steve og jeg lige var begyndt at date, var vi ude at spise på en pizzarestaurant i New York. Jeg tager et stykke over på min tallerken, griber kniv og gaffel, men når ikke at skære, før jeg bliver stoppet af et højt “Nooo!” fra Steve. Regel nummer et: Man spiser ikke et slice med kniv og gaffel i New York. Man bruger fingrene. Altid!
Det tog lidt tid, før jeg helt forstod teknikken, men nu sidder den der. For der er nemlig en særlig måde, man gør det på og det handler ikke kun om stil, men også om funktion. De klassiske New York slices er store, tynde og ofte lidt bløde i bunden, så hvis du bare løfter stykket op som det er, risikerer du at fyldet glider af og du får smeltet mozzarella ud over det hele.
Det, man gør, er, at man folder pizzaen let på langs ved at trykke med en finger ca. midt på kanten af pizzaen. Bare et lille buk langs midten, så stykket former et blødt V. På den måde bliver det nemmere at styre og lettere at bide af, og man slipper for fedtede fingre og kan spise sit slice mens man står eller går.
Læs min guide til pizza i New York
