Det var fredag aften i New York, og vi havde ingen bordreservation. Jeg havde nemlig fået rodet rundt i dagene og var kommet til at reservere bord på Osamil til lørdag i stedet for fredag. Efter at have gået forgæves til Nubiani, som først havde ledigt bord klokken 23, besluttede vi os for at tage chancen og kigge forbi Rib No. 7, dog uden de store forhåbninger, for online så det ud til, at de var fuldt bookede.
Vi var dog heldige. Der var netop blevet et bord ledigt, da vi trådte ind, og det fik vi. Jeg har været på Rib No. 7 tidligere, men havde næsten glemt, hvor godt det faktisk er. Det var oprindeligt April, som fortalte mig om stedet. Det er en af hendes yndlingsrestauranter for KBBQ i New York, og jeg forstår godt hvorfor.
Rib No. 7 er kendt for deres woodae galbi, som er tykke, premium udskæringer af beef ribs (okse spareribs), som er en af de mest eftertragtede udskæringer for Korean BBQ. Kødet er saftigt og får en dyb, intens smag under tilberedningen. På Rib No. 7 serverer de en marineret udgave, Dressed Up Galbi, og det er den, man skal vælge. Marinaden giver kødet et ekstra lag umami, og resultatet er mørt, saftigt og utroligt lækkert.
Ud over Dressed Up Galbi bestilte vi også Pork Jowl, som er en udskæring fra svinekæben. Det er den samme udskæring, man bruger til at lave italiensk guanciale, og det er en fantastisk udskæring til KBBQ på grund af det høje fedtindhold, som giver både smag og struktur.
Steve havde lyst til Soybean Stew, så den kom også på bordet. Soybean Stew (doenjang jjigae) er altid godt, især om vinteren, og versionen på Rib No. 7 var virkelig velsmagende. Fyldig og varmende, med den karakteristiske dybe smag af fermenterede bønner, som passer perfekt til grillet kød.
Som på de fleste upscale KBBQ-restauranter i New York står personalet for tilberedningen, så man bare kan læne sig tilbage og nyde oplevelsen. På Rib No. 7 kan man bestille After BBQ Fried Rice bagefter og det må du love mig, at du gør. Det er en af de bedste måder at afslutte et KBBQ-måltid på og det er synd, at man ikke ser det oftere uden for Korea, for det er så enkelt, men smager helt fantastisk.
Risene bliver stegt direkte på samme plade, hvor kødet har ligget, så alt det gode fedt og de safter, der er tilbage, bliver blandet med risene, sammen med æg og fine strimler af tang. Resultatet er den bedste fried rice, man kan forestille sig. En ret, man absolut skal bestille, når man spiser på Rib No. 7. Portionen er stor, så hvis man allerede er mæt efter kødet og banchan, kan man sagtens tage resten med hjem. Det smager mindst lige så godt varmet op dagen efter.
Steve bestilte også en koreansk øl, Geum Gang Lager, som ingen af os kendte i forvejen. Den viste sig at være en virkelig god overraskelse. Frisk og let, med en honningagtig eftersmag, som vi begge var helt vilde med.
Vi havde en fantastisk aften på Rib No. 7. Maden var gennemført lækker og perfekt tilberedt, og servicen var i top. Tempoet var lige tilpas, og vi følte aldrig, at noget blev forhastet, men heller ikke, at vi sad og ventede. Vi gik derfra både mætte og glade og enige om, at vi helt sikkert kommer tilbage.
Læs min Guide til Korean BBQ – Sådan gør man
Læs mere om koreansk mad og kultur på min Korea Blog
Rib No. 7, 32 W 33rd St, New York, NY 10001, United States