Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Ud at spise i Dubai – En introduktion

Ud at spise i Dubai – En introduktion

De mange forskellige nationaliteter, som bor i Dubai er reflekteret i byens restauranter, og der er ikke mange køkkener, der ikke er repræsenteret hernede. Der er noget for enhver smag og pengepung, så hvordan navigerer man lige blandt alle de valgmuligheder? Her er min guide til alt det, du bør vide, når du skal ud at spise i Dubai:

Bordreservation

Hvis man vil sikre sig et bord i weekenden (fredag-lørdag) på de mest populære restauranter, bør man bestille bord i god tid. Mange af restauranterne vil ringe til dig på selve dagen og bede dig bekræfte reservationen, så husk at oplyse et telefonnummer, der virker, når du bestiller bord. Under vintersæsonen er bordene udendørs generelt de mest populære, så husk at være specifik med hvor du gerne vil sidde, når du reserverer.

Nogle af Dubais mest eksklusive restauranter kræver, at man oplyser sine kreditkortdetaljer, når man bestiller bord. Hvis man af den ene eller den anden grund ikke møder op uden at melde afbud, forbeholder restauranten sig rettigheden til at trække et beløb på kortet.

Fine dining

Mange af de internationale kendiskokke har restauranter i byen, og Dubai har også filialer af flere kendte fine dining restauranter, inklusive Zuma og Nobu. Fine dining er dog dyrt i Dubai, og man kan ofte spise billigere på de originale filialer. På de mest upscale restauranter i Dubai koster en middag med 3 retter og vin sjældent under 1000AED pr. person, men vil man forkæle sig selv og er man ligeglad med hvad det koster, er udbuddet af luksusrestauranter imponerende. Det skal også for god ordens skyld nævnes, at der ikke er nogen Michelin-guide til Dubai, og at der derfor heller ikke er nogle restauranter hernede, som har Michelin-stjerner.

Fast food

Alle de amerikanske fastfood-kæder er repræsenteret i Dubai, så hvis du aldrig har spist på IHOP, Wendy’s eller Shake Shack har du alle muligheder for at stifte nærmere bekendtskab med dem hernede.

Rabatter og tilbud

Hernede plejer vi at sige, at det kun er turisterne, der betaler fuld pris, og det er faktisk rigtig nok. De fleste af os, der bor i Dubai har nemlig adgang til forskellige rabatkort gennem arbejdet eller kreditkortet samt diverse deal sites. Nogle af disse har turister også adgang til, og Groupon og The Entertainer er nok de mest populære. Groupon er en typisk deal site, hvor man kan købe en rabatkupon til en restaurant. The Entertainer er en app, hvor man kan købe forskellige bundter af rabatkuponer. Det er dyrere end Groupon, men udvalget er bedre, og er man hernede i mere end et par dage, kan det ofte betale sig.

Mange restauranter har også Ladies’ Night med specialtilbud på mad og drikke for kvinder og nogle restauranter er også begyndt med Gentlemen’s Night, hvor mænd kan spise og drikke med rabat.

Service

Der er sket rigtig meget på servicefronten de seneste år, og det er efterhånden yderst sjældent at man oplever dårlig service hernede. Dog skal man have for øje, at Dubai har turister fra alle verdens lande, og at alle har forskellige definitioner af, hvad god service er. Os fra Skandinavien kan måske føles os lidt mandsopdækkede, når der står 3 tjenere rundt om bordet, klar til at fylde dit vandglas hver eneste gang du drikker en lille tår, men i mange asiatiske lande samt i Mellemøsten betragtes det som god service, og er hvad man forventer, når man er ude at spise.

Vand

Restauranterne henter meget af deres profit fra drikkevarerne, og hernede er mineralvand en rigtig cash cow. Specielt internationale mærker er ofte van(d)vittigt dyre, så vil du ikke bruge hele dit madbudget på Perrier, så husk at bede om et lokalt mærke, hvis det findes på menuen, da det ofte vil være væsentligt billigere.

Alkohol

Da det kræver specialtilladelse at servere alkohol hernede, skal man ikke tage det for givet, at man kan få et glas vin til maden.

De fleste restauranter på de store internationale hoteller har alkoholtilladelse, men hvis man ikke kan undvære et glas rødvin til bøffen, bør man tjekke i forvejen, om der serveres noget stærkere end myntete.

Drikkepenge

Service er inkluderet i regningen, men som på andre steder med lavtlønnet restaurantpersonale, sættes der stor pris på lidt drikkepenge, specielt hvis disse lægges i kontanter, så man er sikker på, at de havner det rette sted.

Valet

Valet parking er ikke noget vi gør så meget i i Danmark, men i Dubai er det mere reglen end undtagelsen at der er valet parking på de mere upscale restauranter, som ofte ligger inde i de store hoteller. Man kører bare op foran hotellet og følger skiltene til “valet”, hvorefter man overlader bilen til personalet, som parkerer bilen, og man får en billet. Når man er færdig med at spise, viser man billetten, og bilen bliver kørt frem til en. Hotellernes valet parking er for det meste gratis, så længe man husker at få stemplet valet-billetten på restauranten, inden man henter sin bil igen.

Billigt og eksotisk

Man spiser godt og meget billigt i Karama, Bur Dubai, Deira og Satwa, hvor et pitabrød med kebab ikke koster mere end et par dirhams. Hvis man har mod på mere eksotisk mad, har disse områder også nogle rigtig gode og autentiske små spisesteder med mad fra Sydasien og Mellemøsten.

Lørdagsbrunch

Besøger man Dubai, bør man ikke snyde sig selv for en god brunch med det hele på et af byens store hoteller. Fredag plejede at være den ugentlige hellidag samt den store brunchdag i Dubai, men fra 2022 blev arbejdsugen skubbet så man arbejder mandag til fredag i stedet for søndag til torsdag. Udover imponerende buffeter, som ofte inkluderer det meste fra sushi til lammekølle, indgår der ofte ubegrænsede drikkevarer (med eller uden alkohol) i prisen. Brunch er ikke nogen billig fornøjelse, og de mest populære koster typisk 400AED-700AED med alkohol, men det er en af de ting, man bare skal prøve, hvis man besøger Dubai.

Dress code

De fleste finere restauranter har en dress code, som man bliver oplyst om, når man reserverer bord, og generelt set klæder folk sig pænt, når de skal ud at spise. Til lørdagsbrunch på mere fancy restauranter klæder folk sig som om at det var en lørdag aften i byen med kjoler og høje hæle.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop