Vi planter et træ for hvert produkt du køber - Fri fragt ved bestillinger over 400kr.

Mitzie Mee Blog

De mest populære strande i Dubai

by Mitzie Mee
Strande i Dubai

Dubai er kendt for sine fantastiske strande, men desværre er mange af dem private og hører til de nærliggende hoteller eller resorts. Man kan dog godt købe sig adgang, men det koster typisk 175Dhs-750Dhs. for en enkelt dag, hvilket nok er noget mere end de fleste har regnet med at skulle bruge på strandudflugter.


Heldigvis er der stadigvæk flere offentlige strande, hvor det enten er gratis eller kun koster et par dirhams at komme ind. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle strandene, der har faciliteter såsom liggestole og parasoller, og hvis disse er til stede, er de ofte ret dyre.

I Dubai er det forbudt at bade topløs, og det anses også som dårlig stil at lufte alt for små bikinier samt g-strengstrusser. Derudover er badetøj altså kun acceptabel påklædning på stranden, så når man skal hjem eller have noget at spise, tager man sit sædvanlige tøj på igen.

Når man er ude at bade skal man passe på de lumske understrømme, som specielt forekommer når det er højvande og som kan trække selv erfarne svømmere væk fra kysten. Nogle strande har flagsystemer, (røde, gule og grønne flag), og dem bør man respektere, specielt hvis der ikke er nogen livredder på vagt.

Et irritationsmoment ved nogle af de offentlige strande er, at de ofte tiltrækker mænd fra lande, hvor man ikke er vant til at se letpåklædte kvinder slænge sig på stranden. De kommer typisk i små grupper og er mistænkeligt meget påklædt (skjorte og bukser), og mange af dem filmer mere eller mindre åbenlyst med sine mobilkameraer. Det er primært et problem om fredagen, som er den ugentlige fridag hernede, og det er ikke noget, der sker ret tit. Derudover er det ulovligt i Dubai at tage billeder af mennesker uden at bede om lov først, så hvis du tager en smugfotograf på fersk gerning, kan du melde ham til politiet, som patruljerer på strandene.

JBR Beach

Den nye udendørs mall The Beach JBR har forvandlet den i forvejen populære JBR beach til noget, der mest af alt minder om fluepapir i vintermånederne. Det kan være svært at finde en nogenlunde uforstyrret plet, så vær forberedt på at ligge så tæt, at man kan dufte hvilken slags solcreme sidemanden anvender. Stranden lokker med faciliteter som omklædningsrum, solstole, toiletter og badefaciliteter for et ekstra gebyr, og der er masser af restauranter lige ned til stranden, blandt andet Shake Shack, som er min favorit i området. The Beach JBR ligger på strækningen lige efter Hilton JBR, og hvis man ikke vil betale for solstole, kan man bare tage sit eget håndklæde med, da det er en offentlig strand.

Kite Beach

Med en placering lige nord for Sunset Beach, har man også fra Kite Beach udsigt til Burj al Arab. Der er både brusere, toiletter og endda et fint lille udvalg af restauranter på stranden, inklusive den populære food truck Salt, hvor man får nogle af Dubais bedste burgere, og man kan sagtens tilbringe en hel dag på Kite Beach.

Umm Suqueim Beach/Sunset beach

Sunset Beach ligger lige ved siden af Jumeriah Beach Hotel og har en enestående udsigt til luksushotellet Burj Al Arab. Stranden er populær blandt turister, som ofte kun stopper kortvarigt, for at tage billeder. Dog blev der for nylig opført toiletter og omklædningsrum, og man kan nu derfor sagtens tilbringe en hel eftermiddag på stranden.

Barasti

Evigt populære Barasti Beach er egentlig ikke en offentlig strand, men Le Meridien Mina Seyahi’s beach club. Det er gratis at komme ind, og der er toiletter og omklædningsrum. Man kan købe kolde drinks og mad i den tilhørende bar/restaurant, og den festlige atmosfære fortsætter lang tid efter at solen er gået ned. Man skal have sit eget håndklæde med, og hvis man vil sikre sig en liggestol, skal man stå tidligt op, specielt i weekenderne, hvor Barasti ofte er fyldt til bristepunktet. Man skal være 21 år, for at komme ind (børn kommer kun ind selskab med sine forældre), og det er ikke tilladt at have egne drikkevarer med.

Flere indlæg

Leave a Comment