Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Skærpekød – Smagen af Færøerne

Faroese skerpikjøt

Skønt at være tilbage på Færøerne! De første par dage var vi i Tórshavn, men nu er vi ude på Svínoy hos Pouls mor. Vejret er fantastisk efter færøske standarder, og jeg har spist masser af det lækre færøske skærpekød. For mange ikke-færinger er skærpekødet skarpe smag lidt af en mundfuld, men jeg har altid været helt vild med det.

Faroese skerpikjøt

De fleste spiser skærpekød ovenpå brød, men jeg synes, at det smager allerbedst uden andet tilbehør end et drys salt og måske en kold øl. Smagen af kødet påvirkes af, hvor lammene har græsset, samt hvordan og hvor længe det er tørret. Nogle gange kan det være tørt og sejt, ligesom amerikansk beef jerky, mens det andre gange er mere blødt og fugtigt, som lufttørret italiensk skinke. Jeg kan bedst lide den lidt blødere variant, som jeg ofte synes har mere smag. Jeg har tidligere skrevet om, hvordan Pouls mor tørrer sit eget skærpekød, og det er selvfølgelig det bedste i hele verden.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop