Skærpekød – Smagen af Færøerne

Faroese skerpikjøt

Skønt at være tilbage på Færøerne! De første par dage var vi i Tórshavn, men nu er vi ude på Svínoy hos Pouls mor. Vejret er fantastisk efter færøske standarder, og jeg har spist masser af det lækre færøske skærpekød. For mange ikke-færinger er skærpekødet skarpe smag lidt af en mundfuld, men jeg har altid været helt vild med det.

Faroese skerpikjøt

De fleste spiser skærpekød ovenpå brød, men jeg synes, at det smager allerbedst uden andet tilbehør end et drys salt og måske en kold øl. Smagen af kødet påvirkes af, hvor lammene har græsset, samt hvordan og hvor længe det er tørret. Nogle gange kan det være tørt og sejt, ligesom amerikansk beef jerky, mens det andre gange er mere blødt og fugtigt, som lufttørret italiensk skinke. Jeg kan bedst lide den lidt blødere variant, som jeg ofte synes har mere smag. Jeg har tidligere skrevet om, hvordan Pouls mor tørrer sit eget skærpekød, og det er selvfølgelig det bedste i hele verden.

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.

Fair Fashionista

fair-fashionista.dk

Shop Luksusgenbrug & Fair Fashion – Secondhand på den lækre måde.