Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Skærpekød – Første bid af Færøerne

Så er jeg tilbage på Færøerne! Jeg var blevet advaret om at der var dårligt vejr deroppe, men det viste sig slet ikke at være så slemt. 5 grader og solskin! Efter færøske standarder er det jo næsten sommer. Jeg overnatter hos Pouls bror og Joan, inden jeg tager helikopteren ud til Svínoy i morgen. Pouls mor bor jo på Svínoy, og Poul har en hel måneds ferie, så han har været derude siden sidste uge.

Skærpekød er en af de færøske delikatesser, som jeg virkelig har taget til mig, så jeg blev glad, da jeg så at der lå et lækkert lammelår og ventede på mig i Torshavn. De fleste spiser skærpekød ovenpå rugbrød, men jeg skipper ofte brødet og spiser kødet uden andet tilbehør end et lille drys salt. Jeg elsker skærpekød, så jeg måtte virkelig lægge bånd på mig selv, for ikke at spise hele lammelåret på en gang. I store doser kan skærpekød godt være lidt svært at fordøje, så man får ondt i maven, hvis man spiser for meget.

Som I kan se i videoen, så opbevarer man skærpekød i en stofpose eller i et viskestykke og aldrig i en plastikpose. Skærpekødet skal nemlig kunne ånde, for ellers risikerer man at danne grobund for farlige bakterier som C. botulinum, der i værste fald kan give botulisme (pølseforgiftning) som man kan dø af. Det toxin som bakterien producerer er for øvrigt det samme som man finder i Botox, som anvendes til at udglatte rynker i ansigtet:)

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop