Unisex Cashmere Sokker – Rib Knit Black

GOBI
Str. 40-42, 43-45

250,00 kr

Skønne sokker i blød og varm cashmere fra Mongoliet strikket med en lille smule elastan for bedre pasform. Sokkerne er perfekte for lange flyture, hvor det godt kan blive lidt koldt om fødderne eller som sovesokker til os, der altid fryser om fødderne. Cashmere er et skønt materiale, men det er også meget delikat, og kræver lidt ekstra opmærksomhed og pleje. For at sokkerne skal holde så længe som muligt, bør de kun anvendes som hyggesokker i sofaen, på flyet eller i sengen. Vil man bevæge sig omkring i sokkerne anbefales, at man bærer dem sammen med et par slippers eller andre bløde indesko.  Sokkerne leveres i et lille etui, så det er let at tage dem med på rejsen. Etuiet er fremstillet hos CWSG i Cambodia af stof vi har tilovers fra anden produktion, så både mønster og stoftype må forventes at adskille sig fra etuiet på billedet.

Materiale: 2ply, ribstrik, 100% cashmere fra Mongoliet

Farve: Sort

Fremstillet i Mongoliet

 

Hvem har lavet sokkerne?

Sokkerne er fra Gobi Cashmere, som er et bæredygtigt cashmeremærke i Mongoliet (landet Mongoliet, ej at forveksle med Indre Mongoliet, som er en del af Kina, og som har et ret dårligt rygte mht. dyrevelfærd og cashmereproduktion). I Mongoliet indsamles cashmere ved at man børster gederne, hvilket er mest skånsom for dyrene og betragtes som den eneste cruelty free måde at samle cashmere på. Selve processen med at indsamle cashmere sker i løbet af foråret hvor dyrene naturligt går i gang med at smide vinterpelsen.

Gobi er grundlagt i Mongoliet og har stærke rødder i lokalbefolkningen og blandt nomadehyrderne. Gobi har kontrol over hele produktionskæden hvilket gør at de kan sikre høje standarder med hensyn til bæredygtighed og dyrevelfærd, og samtidig tilbyde luksuriøse cashmereprodukter til overkommelige priser, da man ikke har nogle mellemmænd.

Gobi er medlem af Sustainable Fibre Alliance, som er en NGO med formålet at al cashmere skal produceres, bearbejdes og markedsføres i henhold til bæredygtige principper.

 

Vask og pleje

Cashmere er et skønt materiale, men det er også meget delikat, og kræver lidt ekstra opmærksomhed og pleje. Ligesom almindelig uld, er cashmere også selvrensende og har bedst af at blive vasket så lidt som muligt. Ofte er det nok med lidt frisk luft for at få dit cashmeretøj til at føles rent og fint igen.

For at dit cashmeretøj skal holde så længe som muligt, bør det kun vaskes på vaskemaskinens uldprogram, med specielt uldvaskemiddel. Brug aldrig skyllemiddel til cashmere, og undgå centrifugering. Cashmere må ikke tørretumbles, men skal lufttørre på flat underlag for at holde formen. Man kan også vaske cashmere i hånden (med uldvaskemiddel) eller renses på renseri

Mitzie Mee Shop