Opskrift: Cambodiansk suppe med syltet lime og oksekød (Ngam Ngov Sach Ko)

Opskrift: Cambodiansk suppe med syltet lime og oksekød (Ngam Ngov Sach Ko)

Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er let at blive hooked på.

I denne opskrift laver vi Ngam Ngov-suppen med oksekød (sach ko), men andre varianter med kylling, gris eller and, er også ret almindelige. Suppen serveres med ris og er et let og lækkert måltid specielt på lidt koldere dage, hvor man behøver noget at varme sig på. Ingredienserne er lidt anderledes end i vores danske oksekødssuppe, men jeg tror godt jeg kan love, at Ngam Ngov hurtigt kan blive en favorit hjemme hos dig.

Opskrift og noter fra Linda, Meas Family Homestay

Linda driver Meas Family Homestay sammen med sin familie, og derudover er hun ansvarlig for den daglige drift af de to sociale virksomheder Weavers Project og Taeko i Takeo-provinsen i Cambodia.

Syltet lime: Det kan være svært at finde cambodiansk syltet lime udenfor Cambodia, men jeg har hørt at nogle asiatiske supermarkeder sælger syltet lime fra Vietnam, som man kan bruge i stedet. Kan du ikke få fat på syltet lime, kan du bruge juice fra to friske lime i stedet. Da du ikke får den salte smag fra de syltede lime, skal du i så fald tilsætte lidt ekstra salt eller fish sauce. OBS! Indisk lime pickle er alt for krydret til denne opskrift og kan ikke anvendes.

Oksekød: Man kan anvende de fleste udskæringer til suppen, men nogle udskæringer skal koge lidt længere før kødet er mørt, så vær opmærksom på at justere tiden, som suppen skal simre.

Friteret hvidløg: Jeg friterer hvidløget i den samme olie, som jeg steger oksekødet i, og jeg anvender en lille si, når jeg friterer, så de små hvidløgsstykker ikke stikker af, men let kan tages op af olien, når de er færdigstegt.

Opskrift: Cambodiansk suppe med syltet lime og oksekød (Ngam Ngov Sach Ko)

Recipe by Linda – Meas Family Homestay Course: Suppe, MiddagCuisine: Cambodia
Portioner

4

portioner

Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag passer rigtig godt sammen med oksekødet i denne opskrift.

Ingredienser

  • 8 8 kaffirlime blade

  • 1 stilk 1 citrongræs

  • 2 fed 2 hvidløg (til suppen)

  • 6 fed 6 hvidløg (til fritering)

  • 1 1 skalotteløg

  • Olie til stegning

  • 450 g 450 oksekød

  • liter vand

  • 1 spsk 1 fish sauce

  • 1 tsk 1 salt

  • ½ spsk ½ sukker

  • 1 tsk 1 kyllingebouillon (pulver)

  • 2 2 cambodianske syltede lime

  • 6 6 forårsløg

  • 200 g 200 enokisvampe

  • ½ ½ stort salatløg

Sådan gør du

  • Riv kaffirlime-bladene i strimler og fjern tråden i midten
  • Skær citrongræsset i 5 cm lange stykker.
  • Skær skalotteløget i grove skiver. Mas hvidløget med den brede side af en kokkekniv.
  • Skær oksekødet i store tern. Varm lidt olie i en pande og brun oksekødet. Sæt til side.
  • Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt limeblade, citrongræs, hvidløg og skalotteløg. Lad det hele simre nogle minutter.
  • Tilsæt oksekødet. Tilsæt fish sauce, salt, sukker og kyllingebouillon. Lad det hele simre i 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis det behøves.
  • Mens suppen simre kan du forberede hvidløg og forårsløg: Mas hvidløget og hak det fint. Hak forårsløget.
  • Steg hvidløgsstykkerne i rigeligt med olie indtil de er lysebrune og sprøde.
  • Skær den syltede lime i kvarte og fjern kernerne.
  • Når suppen har simret klart tilsætter du syltet lime, enokisvampe og løg.
  • Når den syltede lime har kogt et stykke tid kan du forsigtigt splatte dem ud mod kanten af gryden, så smagen rigtigt kommer frem.
  • Lige inden servering tilsætter du stegt hvidløg og forårsløg.

Opskrift-video

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop