Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Mythos – Skøn græsk Restaurant i JLT

Mythos, JLT, Dubai

Den oprindelige plan var vist noget med mexicansk mad, men jeg fik overtalt de andre til, at vi da skulle på Mythos, og som sagt, så gjort. Sommeren er lige om hjørnet i Dubai, og selv om aftenen er der efterhånden ret varmt hernede, men græsk mad smager nu engang bedst under åben himmel, så vi valgte et af bordene udenfor.

De andre piger var fra Sverige, og da jeg jo selv har boet i Sverige i 5 år greb jeg chancen for at øve min svenska. Jeg må nok erkende, at jeg er blevet en smule rusten på den front, men efter lidt af den græske vin forstod vi nu udmærket hinanden.

Vi delte lidt forskellige forretter, og bestilte derefter hver sin hovedret. Nogle af svenskerne havde aldrig smagt taramosalata (græsk dip med rogn) før, men de kunne rigtig godt lide det. Jeg tror det er fordi det mindre lidt om en luksusversion af deres berømte Kalles Kaviar, som de jo spiser sammen med hvad som helst.

Jeg fik souvlaki (grilspyd) til hovedret, og mens jeg rigtig godt kunne lide den perfekt krydrede smag, så var selve kødet en lillesmule tørt. Det gjorde dog ikke så meget, for jeg havde gået så hårdt til forretterne, at jeg allerede var mæt og ikke kunne spise særlig meget af hovedretten alligevel.

Vi betalte kun 200AED pr person for forretter, hovedret og drikkevarer, og det var inklusive et ret generøst beløb i drikkepenge, så dette måltid er nok en af de billigste middage med vin, jeg nogensinde har fået i Dubai.


Skøn græsk restaurant i JLT. Her finder man alle de retter, man kender og elsker fra Grækenland, og maden er både velsmagende og forholdsvis billig (hovedretterne koster under 100AED og de små meze (småretter) koster under 50AED).

Bordene udenfor under åben himmel er de mest eftertragtede, når vejret er til det.

En høj trævæg sørger for, at man ikke kan kigge ind udefra, og denne foranstaltning gør, at Mythos gerne må servere alkohol. Restauranten er således et af de eneste steder i byen, hvor man kan nyde et glas vin under åben himmel, og det er endnu en grund til at elske Mythos.

Portionerne er lidt små, så man skal nok regne med 2 meze samt en hovedret for at blive mæt. Jeg plejer dog selv at skippe hovedretten og bestiller hellere en håndfuld af de lækre græske småretter.

Mythos er cirka midt imellem Damac og JLT Metro Station, og der er ikke særlig langt at gå fra nogen af stationerne, hvis man går langs den vej, der løber parallelt med Sheikh Zayed Road. men hvis man har høje hæle på, er det nok en bedre idé at tage en taxi.
Det kan være lidt svært at finde restauranten, for der er ikke nogen indgang fra promenaden i niveau med søen. I stedet skal man gå via hovedindgangen til Armada Hotel og derfra tage elevatoren ned til B1. Fra elevatoren er det dog let at finde Mythos, for der er skilte hele vejen, og nogle gange står der endda en venlig sjæl fra personalet og guider en i den rigtige retning.

•  Husk at bestil noget af det lækre pitabrød, der kommer direkte fra ovnen (5AED), og spis det sammen med en portion tzatziki eller taramasalata.

•  Den græske salat er også supergod og kan helt sikkert anbefales.

• Endnu engang, husk at spørge om et bord udenfor, og husk at bestille bord i god tid i forvejen.

Min guide til de bedste restauranter i Dubai


Mythos, Armada BlueBay Hotel B1, Cluster P, JLT Dubai, Tlf: +971(0)43998166/+971(0)556268961

>Besøg Mythos’ website

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop