Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Kaya fra Haiya (og Malaysia)

Kaya Toast

Min veninde Haiya er lige kommet tilbage efter en lang ferie i Malaysia, og hun havde taget en pose med forskellige madvarer med hjem, som hun syntes jeg skulle prøve. Jeg blev både overrasket og rørt over at hun havde tænkt på mig. Selv er jeg nemlig rigtig dårlig til at købe gaver til andre, når jeg er af sted. Et postkort til mine forældre via en app på min telefon er alt hvad jeg kan strække mig til.

I posen fra Haiya var der verdens bedste wasabinødder, japanske småkager og to krukker med kaya. Kaya er en slags smørepålæg lavet af kokosmælk, æg og sukker. Konsistensen er lidt som dansk honning eller Nutella. Den brune er den traditionelle, mens den grønne er med pandan-blade. Jeg ved ikke hvad pandan hedder på dansk, men det er en grøn plante med lange, flade blade, der tit anvendes i asiatisk madlavning.

I Malaysia (og i Singapore) er det populært at tage sig en toast med kaya og smør til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Jeg er normalt ikke specielt vild med sødt pålæg, og jeg var ret overbevist om, at kaya ovenpå hvidt brød ville være for sødt for mig. I stedet smurte jeg det ovenpå en god skive dansk rugbrød, og det smagte faktisk helt ok. Jeg tror dog kaya ville smage endnu bedre ovenpå en gang pandekager, eller hvad tror I?

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop