Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Kaya fra Haiya (og Malaysia)

Kaya Toast

Min veninde Haiya er lige kommet tilbage efter en lang ferie i Malaysia, og hun havde taget en pose med forskellige madvarer med hjem, som hun syntes jeg skulle prøve. Jeg blev både overrasket og rørt over at hun havde tænkt på mig. Selv er jeg nemlig rigtig dårlig til at købe gaver til andre, når jeg er af sted. Et postkort til mine forældre via en app på min telefon er alt hvad jeg kan strække mig til.

I posen fra Haiya var der verdens bedste wasabinødder, japanske småkager og to krukker med kaya. Kaya er en slags smørepålæg lavet af kokosmælk, æg og sukker. Konsistensen er lidt som dansk honning eller Nutella. Den brune er den traditionelle, mens den grønne er med pandan-blade. Jeg ved ikke hvad pandan hedder på dansk, men det er en grøn plante med lange, flade blade, der tit anvendes i asiatisk madlavning.

I Malaysia (og i Singapore) er det populært at tage sig en toast med kaya og smør til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Jeg er normalt ikke specielt vild med sødt pålæg, og jeg var ret overbevist om, at kaya ovenpå hvidt brød ville være for sødt for mig. I stedet smurte jeg det ovenpå en god skive dansk rugbrød, og det smagte faktisk helt ok. Jeg tror dog kaya ville smage endnu bedre ovenpå en gang pandekager, eller hvad tror I?

Effektiv koreansk hudpleje med naturlige ingredienser

Håndvævet i Cambodia

Bæredygtigt koreansk design.

Jeg er på YouTube!

Videoer fra mine rejser + Opskrifter fra hele verden.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, tips og anbefalinger en gang om måneden.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.