Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 500kr. Ellers koster fragt 50 kr.

Istid – Guide til is og softice i New York

De bedste is i New York

Istiden er over os og New York er med helt forrest i feltet. Indtil nu har sæsonen blandt andet budt på fiskevafler, mochi-toppings og smagsvarianter, ingen ville have kunnet forestille sig for nogle år siden. Her er nogle af de nye, som man ikke kommer uden om, samt et par af de gamle, som stadigvæk holder 100%:

Taiyaki Ice Cream på Taiyaki NYC

Taiyaki er de japanske fiskeformede kager, som traditionelt er fyldt med en creme af søde bønner. Nu til dags kan man dog få alle mulige slags fyld, men jeg tror ikke at jeg har set taiyaki med soft-ice andre steder end hos Taiyaki NYC. Jeg var forbi med Sue, og mens hun havde travlt med at holde øje med sin lille datter, smuttede jeg indenfor og købte os en fiske-is. Jeg bestilte en med matcha til Sue og en med jordbær til mig, men på grund af en misforståelse fik jeg en med vanilje og krymmel i stedet. Det opdagede jeg først, da jeg kom udenfor, og ja, jeg besluttede mig for bare at spise den. Undskyld, hvis det var din..

Taiyaki NYC, 119 Baxter Street (between Canal St & Hester St), Chinatown, New York 

Dole Whip softice i New York

Dole Whip på Chikarashi

Dole Whip er softice med ananassmag, der oprindeligt blev udviklet af Dole Food Company for at blive solgt i Disneyland. Chikarashi’s version var bestemt ikke dårlig, men jeg tror at man skal være amerikaner og/eller stor fan af Disneyland for at kunne se det banebrydende i softice med ananassmag. Derimod er Chikarashi’s poké bowls virkelig gode. Jeg fik en med laks og ponzu-dressing som smagte skønt

Chikarashi, 227 Canal Street (between Baxter St & Centre St), Chinatown, New York

Big Gay Ice Cream, New York

Salty Pimp at Big Gay Ice Cream

Village. Superstjernen er Salty Pimp, som er en softice med dulce de leche og havsalt dyppet i flydende chokolade. Fantastisk godt! Jeg har også prøvet nogle af de andre slags softice de har, men Salty Pimp er den bedste, og den du skal bestille.

Big Gay Ice Cream, 61 Grove Street, West Village, New York (other locations in Meatpacking District and East Village)

Brooklyn Ice cream Factory, Brooklyn Bridge, New York
Peaches & Cream

Peaches & Cream på Brooklyn Ice Cream Factory

Med så mange nye, fancy is er det let at glemme de gode gamle. Så selvom der hverken er fiskevafler eller funky navne, så vil jeg stadigvæk gerne slå et slag for Brooklyn Ice Cream Factory. Det er old school is til UG med kryds og slange, og jeg tager gerne turen over Brooklyn Bridge anytime, for en kugle af deres Peaches & Cream.

Brooklyn Ice Cream Factory1 Water Street, Brooklyn, New York