Vi planter et træ for hvert produkt du køber - Fri fragt ved bestillinger over 400kr.

Mitzie Mee Blog

Hvor skal man bo i Dubai?

by Mitzie Mee
Dubai Marina

Der er en opdateret version af dette indlæg på Pilots + Cabin Crew’s Dubai Guide, som I kan læse her >>

De fleste mennesker tager til Dubai for at opleve strandene, shoppingen, og den overdådige luksus, som er det billede mange rejsearrangører formidler af byen. Det er med dette i baghovedet, at jeg har skrevet denne guide til hvilke områder, jeg synes er bedst at bo i som turist i Dubai:

Dubai Marina/JBR (Jumeirah Beach Residence)

Dubai Marina ligger i den sydlige del af Dubai. Det er et smukt område med en afslappet atmosfære og masser af steder caféer og spisesteder. JBR ligger ovre ved JBR Beach, som er den mest besøgte offentlige strand i Dubai. Stranden har omklædningsrum og brusere, som man kan benytte for et mindre beløb.

Området omkring Dubai Marina og JBR er nok det mest turistvenlige i Dubai. Man kan købe svinekød i supermarkedet, og på hotellerne serveres der alkohol. Dubai Marina/ JBR er også et populært område at bo blandt byens expats, og det er da også dette område, Poul og jeg har boet i, siden vi flyttede herned for næsten 5 år siden. Jeg tror ikke jeg ville have lyst til at bo noget andet sted i Dubai.

Denne del af byen er et af de få områder i Dubai, hvor man let kommer omkring til fods. Det udendørs shoppingcenter The Beach er som en lang gågade med masser af restauranter og butikker. Der er også en biograf, og mange andre slags underholdning nede langs stranden. Med sporvognen kommer man let rundt i hele området, og den stopper også ved metrostationen, hvor man kan tage metroen til andre steder i Dubai.

Hoteller i Dubai Marina/JBR er blandt de dyreste i Dubai, og selv uden for sæsonen kan det være svært at finde et værelse til under 300-400$/nat. Hotellerne lige ned til stranden er de dyreste.

Metro station: Damac Properties og Jumeirah Lake Towers

Jumeirah Lake Towers (JLT)

JLT ligger på den anden side af Sheikh Zayed Road lige over for Dubai Marina. De få hoteller i JLT er generelt lidt billigere end i Dubai Marina, og det er et pænt område med et udmærket udvalg af billige restauranter. Der er to gangbroer, som forbinder JLT med metrostationen og Dubai Marina, men derudover er det ikke så dyrt med taxi inden for området.

Metro station: Damac Properties og Jumeirah Lake Towers

TECOM

Hvis man gerne vil spare lidt på hotellet, men stadigvæk bo tæt ved stranden og Dubai Marina, så er up-and-coming TECOM et rigtig godt alternativ. Man er kun en kort tur med metroen fra strandene, restauranterne og nattelivet i Dubai Marina, men TECOM har også selv et godt udvalg af både restauranter og barer.

Metro station: Internet City

Al Barsha

Al Barsha er et andet område med et godt udvalg af billige hoteller. Desuden har man Mall of the Emirates lige i nærheden, så man er i gangafstand til shopping i verdensklasse, og der er samtidig kun 10 minutter i metro til Dubai Marina. Husk at vælg et hotel tæt ved metrostationen, da Al Barsha er et stort område, som godt kan virke lidt skummelt, hvis man kommer alt for langt væk fra Sheikh Zayed Road.

Sheikh Zayed Road (SZR) og Downtown Dubai

SZR er den store 6-sporede motorvej, der strækker sig hele vejen igennem Dubai. De fleste af byens skyskrabere er koncentreret langs SZR, inklusive nogle af Dubais bedre hoteller, og de områder, jeg har nævnt ovenfor, ligger alle langs den sydlige strækning af SZR. Lidt længere nordpå ligger Downtown Dubai, som med Burj Khalifa og Dubai Mall både er et populært sted blandt turister og lokale.

Der ligger også en hel del luksushoteller umiddelbart ude ved SZR og selvom man kan have svært ved a se charmen i at bo klods op og ned af en motorvej, så skal man ikke undervurdere det rent praktiske i at være så tæt på Dubais hovedpulsåre. Det er generelt en smule billigere at bo i dette område sammenlignet med hotellerne helt nede ved vandet, og specielt uden for højsæsonen kan man finde rigtig gode tilbud.

Hvis man vælger et hotel langs SZR er det dog en god idé at undersøge præcist hvor langs den store vej, som hotellet ligger. Prøv så vidt muligt at vælge et hotel tæt ved en metrostation, for hverken SZR eller de nærmest tilgrænsende veje er skabt for fodgængere, og selvom taxi er billigt i Dubai, forsvinder lommepengene hurtigt, hvis man skal tage taxi overalt.

Lufthavnsområdet/Al Garhoud Området omkring lufthavnen i Dubai er overraskende livligt og ud over de store hotellers gode udbud af spisesteder og natteliv, har man også Festival City og Irish Village en kort taxikøretur væk. Ulempen er, at man er ret langt væk fra stranden og mange af de andre turistattraktioner i Dubai.

Deira og Bur Dubai

Deira og Bur Dubai ligger på hver sin side af Dubai Creek, og områderne kaldes også for Old Dubai. Hvis man vil have en mere autentisk oplevelse af byen, væk fra alle strandhotellerne, så er det her, man skal bo. De fleste indbyggere i Deira og Bur Dubai er fra Nordafrika og Mellemøsten samt det sydlige Asien, og her er ikke mange vestlige turister.

Hotellerne i denne del af Dubai er meget billige, men standarden er også ofte derefter. Gaderne er tæt trafikerede og det kan være lidt svært at finde rundt. Området er heller ikke specielt velegnet til fodgængere bortset fra stykket helt nede ved Dubai Creek. Man er ret langt fra de fleste turistattraktioner og fra strandene, så selvom det er et spændende område, der uden tvivl er et besøg værd, så tror jeg ikke, at jeg ville anbefale at booke hotel der.

Sharjah

Sharjah dukker ofte op når man søger på hoteller i Dubai, men Sharjah er et andet emirat, og her er det ikke tilladt at hverken drikke eller indføre alkohol. Selvom hotellerne er meget billige, er det derfor ikke umiddelbart et område, jeg vil anbefale, med mindre man har det fint med ikke at kunne drikke alkohol på ferien.

Flere indlæg

Leave a Comment