Guide til julegaver med god samvittighed – Bæredygtigt og fair

Bæredygtige julegaver

Så er det snart jul igen, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele nogle julegaveidéer fra shoppen, hvor jeg sælger tøj, accessories og fine ting til hjemmet. Jeg samarbejder med små sociale virksomheder i Cambodia og Thailand som fremstiller produkter under ordentlige vilkår og med så lille miljøpåvirkning som muligt. Når du giver en gave fra Mitzie Mee Shop, er du med til at hjælpe os med at gøre en forskel, og bygge en virksomhed, som kommer alle til gavn.

Julegaver med god samvittighed

MITZie Mee shop
Håndvævede viskestykker, Bæredygtige julegaver

Håndvævede Viskestykker

De håndvævede viskestykker fås i flere forskellige farver og mønstre. Nogle af viskestykkerne er fremstillet i Thailand, hvor kvinderne fra Chimmuwa køber håndvævet stof fra de små landsbyer på grænsen til Myanmar. Andre viskestykker er designet i samarbejde med Weavers, som er en social virksomhed i Cambodia. Weavers lærer kvinderne i landsbyerne at væve, så de kan forsørge sig selv og sin familie, hvilket giver både stolthed og uafhængighed. Weavers støtter også et stort antal sociale projekter som alle sammen bidrager til økonomisk vækst i de små samfund.

Køb de håndvævede viskestykker her >>

MITZie Mee shop
Sovemasker i Peace Silk

Kurvede Sovemasker i Peace Silk

De kurvede sovemasker i Peace Silk har godt med plads til øjenvipperne, og er perfekte hvis man skal have sig en lur på toget eller på flyet, samt hvis man har brug for en god nats søvn mens det stadigvæk er lyst udenfor. Peace Silk er silke fremstillet uden at man slår silkelarverne ihjel, og silken er produceret i Indien uden anvendelse af elektricitet og kemikalier.

Kvinderne hos CWSG i Cambodia beklæder sovemaskerne med silke og broderer dekorationerne. CWSG blev startet af Ky Kanary med formålet at hjælpe udsatte kvinder i Phnom Penh med beskæftigelse, men CWSG fungerer også som en fast base for kvinderne i gruppen.

Køb de kurvede sovemasker her >>

MITZie Mee shop

Hårsløjfer, julegaver med god samvittighed

Hårspænder med sløjfer i upcycled stof

De flotte hårspænder er fremstillet af upcycled stof, som er stof der er tilovers fra tekstilindustrien i Cambodia. Der er mange forskellige slags at vælge imellem, og de har alle et lille emblem, som er lavet af gamle patronhylstre fra Angkor Bullet Jewellery.

Det er kvinderne fra CWSG (de samme som syer sovemaskerne) som laver sløjferne, og metalspændet køber vi i Frankrig fra en virksomhed, som hedder Delsol. I har sikkert ikke hørt om dem, men det var dem, som i 1920 opfandt denne type hårspænde. De er i dag den eneste producent af den slags spænder i Europa, og deres spænder er af meget høj kvalitet.

Spænderne leveres med en lille opbevaringspose som CWSG syer af upcycled stof

Køb hårspænderne her >>

MITZie Mee shop

Resort Robe i håndvævet bomuld

Resort Robes i håndvævet bomuld

De smukke resort robes er syet af håndvævet, ikat-mønstret stoff, som (h)A.N.D. køber fra vævere fra forskellige landsbyer i Cambodia. En resort robe er perfekt for hotelværelset, eller når man skal slappe af derhjemme, men man kan også bære den som en lang cardigan sammen med shorts eller jeans og en top. Resort roben har bælte, som man kan binde enten foran eller bagpå samt indvendige snører som sikrer, at roben holdes lukket foran.

Køb Resort Robes her >>

mitzie mee shop

Minihåndklæder og træfad med porcelænsindfatning

Træfade med porcelænsdekoration og minihåndklæder (oshibori)

De fleste kender nok de små stofklude, man bliver tilbudt at tørre hænderne med på japanske restauranter, eller hvis man er heldig at flyve på business class, og nogle gange ser man dem også stablet på et fad ved siden af håndvasken på toiletterne på mere upscale restauranter og hoteller.

Jeg har altid syntes at det ser rigtigt flot ud med den slags minihåndklæder, og i løbet af foråret begyndte jeg at lege med idéen om at designe minihåndklæder og tilhørende fade til brug derhjemme. Jeg spurgte (h)A.N.D. i Cambodia om de kunne hjælpe mig med fadene, da de samarbejder med en rigtig dygtig træskærer, der har specialiseret sig i at skabe flotte produkter fra reclaimed wood, som er træ fra gamle huse, der skal rives ned, og fra gamle møbler, der ellers skulle kasseres. De små keramikstykker i dekorationen er antikt porcelæn fra Cambodia og Japan, som ellers skulle have været smidt ud, men som (h)A.N.D. i stedet har fået lov at anvende, og hvert fad er derfor helt unikt både med hensyn til træet og porcelænet.

Minihåndklæderne er designet i samarbejde med Linda fra Weavers i Takeo i Cambodia. De er håndvævet i groft hvidt bomuldsgarn, og har et lækkert rustikt look, som jeg synes passer rigtig godt til træfadene i genbrugt træ, som er designet i samarbejde med (h)A.N.D. Ligesom viskestykkerne, har jeg besluttet mig for at udleje og sælge minihåndklæderne enkeltvis, så man selv kan mixe og matche som man har lyst. De store fade er designet, så 10 sammenrullede minihåndklæder lige får plads, mens man samtidig kan se porcelænsindfatningen i siden.  

Køb minihåndklæder og træfade her >>

mitzie mee shop

Køb julegaver med god samvittighed

MITZie Mee shop

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop