Færøerne: Torskehoveder med Garnatálg

Færøsk mad, torskehoveder med garnatálg

Den sidste aften på Svínoy havde Polles mor bestemt at vi skulle have torskehoveder. Hun havde købt hovederne af en fisker i Klaksvík, og det var nogle ordentlige basser, med kæmpe øjne, der lå og stirrede på en.

Torskehovederne skulle først koges i en lille times tid og derefter serveres med kartofler og garnatálg, som er en klar sauce lavet af fermenteret fåretalg (fedt fra fårets underhud samt det fedt der sidder omkring indvoldene).

Garnatálg laver man et stykke tid efter at fårene er blevet slagtet, da talgen fra huden skal hænge lidt og fermentere, før den kan bruges. Polles bror havde lavet garnatálg tidligere og frosset det ned, så det bare var at tage en lille blok op fra fryseren og varme det op. God garnatálg er kendetegnet ved at være næsten helt klar, og Polles bror er efter sigende en sand mester i den disciplin.

Garnatálg har en skarp smag, der minder lidt om skærpekød, og smager forbavsende godt sammen med kartofler. Torskehovederne var også rigtig lækre, og det hvide kød fra kæberne var så mørt, at man næsten skulle have en ske for at spise det.

På Færøerne serveres kartoflerne ofte kogte med skræl på, og man piller selv kartoflerne ved bordet. Polles mor dyrker kartofler ude i haven foran huset, og de må have noget virkelig godt kartoffeljord på Svínoy, for de kartofler hun serverer, er altid fantastiske. Nogle af dem er lidt røde i skrællen (de er de bedste), og de er aldrig tørre eller melede, men altid faste og med den helt rigtige kartoffelsmag. Måske Polles mor skulle starte med kartoffeleksport? 🙂

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er i Paris en uges tid for at repræsentere det koreanske hudplejemærke Schwanen Garten ved nogle modeshows her under Paris Fashion Week. Dog har jeg også en del fritid, …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje