Færøerne: Saksun Kirke

Saksun church, Faroe Islands

Saksun ligger ved kanten af en kløft i en bugt, der plejede at være forbundet med åbent hav. Indløbet blev dog næsten helt blokeret af sand for flere hundrede år siden, så nu er bugten blevet til en lagune, som man kun kan sejle ind i, når det er højvande. Saksund er en af de eneste bygder på Færøerne, der ikke ligger direkte ved havet, men der er masser af ting at se i området, og Saksun er et meget populært udflugtsmål.

Vejen der fører til Saksun kirke er lang og smal og deler sig til sidst i to. For at komme til kirken skal man tage vejen til højre, men vi kom til at tage vejen til venstre, og den førte over til en lille gangsti, som man kunne følge ned i bunden af kløften. På skråningen overfor gik der nogle får og græssede, så jeg tog ud af bilen for at tage nogle billeder. Jeg holdt mig dog et godt stykke fra kanten af kløften, for der er ikke noget rækværk, og der er rigtig langt at falde ned.

Så gik turen den rigtige vej over til Saksun kirke på den anden side af kløften. Kirken blev opført i 1858, og den er stadigvæk i brug i dag. Den ligger lidt væk fra selve bygden, og den idylliske placering midt i den barske natur gør den til et yndet mål for turister og fotoentusiaster. Mellem jul og nytår var der dog ikke så mange turister på Færøerne, og mange af de lokale holdt sig indenfor i stormen, så vi havde næsten det hele for os selv.

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.

Fair Fashionista

fair-fashionista.dk

Shop Luksusgenbrug & Fair Fashion – Secondhand på den lækre måde.