Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Færøerne: Road trip fra Tórshavn to Saksun

Nu er der faldet lidt ro over vejret her på Færøerne, og de sidste par dage har det ”kun” stormet omkring 20 m/s, hvilket jo nærmest må betegnes som opholdsvejr, sammenlignet med orkanen, der kiggede forbi i juledagene. I går kørte Poul og jeg derfor ud på en lille udflugt til Saksun.

Første stop var dog det lokale supermarked, hvor vi købte proviant i form af Sisu-sodavand og kager. Jeg fik et gåsebryst, som på Færøerne hedder en torskesnitte, forbi det ligner et stykke torsk skåret på tværs.

Fra Tórshavn kørte vi mod Kaldbaksbotnur og gennem tunnelen til Kollafjørður. Derfra kørte vi en lang strækning langs vandet til Hósvík og videre til Hvalvík, hvor vi drejede ind i landet igen og fortsatte gennem dalen på en lang og meget smal vej til Saksun.

På den sidste strækning til Saksun kørte vi langs en å som dannes af alle vandfaldene der løber til langs vejen. Det første stykke løber vandet i åen den ene vej, men cirka halvvejs skifter vandet retning og løber den modsatte vej. Det var ikke noget jeg lagde mærke til, før Poul fortalte det, men det er ret sjovt at se, så husk at kigge efter, hvis I kører til Saksun.

På et tidspunkt stod jeg ud af bilen for at få nogle nærbilleder af de store sten ude i åen. Jeg skulle ned af en lille græsbeklædt skråning for at komme til vandkanten, og jeg gled i det våde græs og landede på r*ven. Hele min jakke og mine hænder var smurt ind i hvad jeg vælger at tro var færøsk mudder, men vist nok nærmere var færøsk fårelort. Klamt!

Natur er ellers ikke rigtig noget for mig. Jeg foretrækker skyskrabere frem for åbne landskaber, og hvis det bliver for stille, så bliver jeg rastløs. Færøerne er dog noget særligt, og det er umuligt ikke at blive dybt imponeret over hvor fantastisk smukt der er heroppe. Al den rå, upolerede skønhed ligger lige uden for døren, så med mindre det er orkan, er der faktisk ingen undskyldning for ikke at gå ud og nyde det.

Med hensyn til kirken i Saksun, så tog jeg så mange billeder, at de umuligt kunne få plads i dette indlæg. Jeg har derfor skrevet et andet indlæg kun om kirken, og det kommer op snart. Indtil da kan I se videoen fra vores tur her (og husk at se den helt til slutningen, hvis I vil høre min Thomas Helmig-fortolkning):

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop