Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Færøerne: Ólavsøka (Olaifest) i Tórshavn

Olaifest i Tórshavn på Færøerne

I går morges var det så tåget, at vi besluttede os for at blive indendørs og afvente situationen. Hen på eftermiddagen ændrede vejret sig dog til overskyet og 15 grader, hvilket jeg flere gange fik at vide var ”fantastisk vejr” efter færøske standarder.

Vi tog derfor ned til havnen for at se kaproning i traditionelle færøske både, som er en af højdepunkterne under Ólavsøka (den færøske nationaldags). Her dyster hold fra forskellige byer på Færøerne om at være hurtigst i sin klasse, og der er masser af hæder og ære på spil. Der var mødt rigtig mange mennesker op på kajen for at følge konkurrencerne, og det var svært ikke at blive grebet af stemningen og begynde at heppe (rent spontant holdt jeg med det turkise hold).

Poul havde sin egen nationaldragt på, og  jeg fik lov at låne et sæt af Pouls brors kæreste. Den færøske nationaldragt er håndlavet og består af broderet silke og uld samt en forfærdelig masse sølvdetaljer. De er meget dyre og noget, man sparer sammen til i flere år. Mange af detaljerne som brocher, spænder og knapper, går ofte i arv gennem flere generationer.

Tórshavn går virkelig i party-mode under Ólavsøka, og gaderne er fulde af (fulde) folk fra tidlig morgen til sen aften. Der er små boder overalt, som sælger mad og øl, men mange færinger har også sin egen lommelærke med ud, så de kan byde venner og bekendte på en lille opstrammer, når man mødes i de brostensbelagte gader.

Vi var inviteret til fest hos Pouls venner i går aftes,  og der blev spist tørfisk og drukket snaps til den store guldmedalje helt frem til klokken 2 om natten, hvor folk så småt gjorde sig klar til at gå i byen. Der var jeg dog parat til at se dyner, så da de andre stavrede ned mod Tórshavns centrum, smuttede jeg hjem i seng.

Min blog om Færøerne

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •  De søde minihåndklæder pynter både på spisebordet og på badeværelset, men hvordan er det lige man folder dem? Her er en guide til hvordan man folder minihåndklæder, så de ser …

  •   Foråret er her, og det er tid til at tage afsked med de tunge vinterklæder og bringe farverne tilbage i garderoben. Tie-dye-tørklæder er en rigtig god måde at introducere …

  • Hvert år, på dagen for Oscar-uddelingen, sender min ven Alex sin personlige top ti-liste over film, han har set i det forgangne år. Det er en fantastisk liste, fyldt med …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje