Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Færøerne: Middag på Katrina Christiansen

Katrina Christiansen, færøsk restaurant i Tórshavn, Færøerne Blog

Da vi ikke kunne komme til Svínoy pga vejret forleden, besluttede vi os for at gå ud at spise i Tórshavn. Vi havde håbet på at få et bord på Barbara, men der var desværre helt fuldt, og det samme viste sig at være tilfældet på de fleste af restauranterne på vores liste. Til sidst endte vi på Katrina Christiansen, som er en færøsk tapasrestaurant, hvor maden kommer i små portioner, så man kan prøve mange forskellige retter. Jeg har før spist på Katrina Christiansen, og jeg syntes det var rigtig godt dengang, så jeg havde absolut ingenting imod at prøve dem igen. Vi så på deres side at de havde en tasting-menu med enten 5 eller 7 retter, og det var den vi havde tænkt os at bestille. Det viste sig dog at de retter, der indgik i tastingmenuen, bare var et udpluk af det, der ellers var på menuen, og at de fleste af retterne var uden fisk og skaldyr, som ellers var det, vi havde lyst til.

Jeg synes også menuen fremstod en smule skrabet i forhold til, hvad jeg husker fra mit tidligere besøg. Restauranten anbefaler at man bestiller 4-5 retter pr. person, men der var ikke så meget, der lokkede, og vi havde svært ved at få skrabet nok retter sammen til at det kunne tælle for et fuldgyldigt måltid. Vi i overvejede at bestille 2stk. af hver, men besluttede os i stedet for at se, om vi evt. kunne finde dessert et andet sted i byen.

Her er det vi bestilte:

Et bræt med fisk og skaldyr: På Færøerne går man sjældent galt i byen, hvis man bestiller frisk fisk og skaldyr, som der ellers ikke er pillet for meget ved, og det var også tilfældet på Katrina Christiansen. Lækre jomfruhummere, færøsk krabbe og flotte lyserøde rejer, – det var virkelig godt.

Kroketter med fermenteret fisk: Lidt tørre, og uden den skarphed jeg havde forventet (og frygtet?). De blev serveret med garnatálg, som er en klar sauce lavet af smeltet lammetalg og fedtet omkring indvoldene på lammet.

Saltfisk med en marinade af grapefrugt: Dette var nok min favorit den aften. Det salte, syrlige og lidt bitre fungerede bare supergodt sammen.

Bagt selleri med citroncreme og pinjekerner:  En overraskende lækker ret, som jeg helt sikkert skal prøve at reproducere hjemme i køkkenet.

Maden smagte godt, og her bagefter kan jeg godt fortryde, at vi ikke bare bestilte to af hver ret, for det ville have været nok som middag for to personer. Vores planer om at spise dessert et andet sted mislykkedes nemlig totalt, da der simpelthen ikke var andre restauranter i centrale Tórshavn, der både havde åbent OG havde ledige borde den aften. Vi måtte derfor gå slukørede hjem og endte med at spise en masse slik foran tv’et i stedet. Ja, ja, sådan kan det gå:)

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop