Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 500kr. Ellers koster fragt 50 kr.

Færøerne: Med helikopter til Svínoy

Med helikopter til Svínoy, Færøerne Blog
Mjóvanes aka Krokodillen

Vi tog helikopteren ud til Svínoy, og det var perfekt flyvevejr den dag vi tog afsted. Helikopterservice mellem øerne varetages af Atlantic Airways helikopterselskab, og billetterne er stærkt subventionerede og koster kun 215kr. hver vej. Tager man bus og færge derud ender prisen på nogenlunde det samme, og turen tager mange timer, da der tit er ventetid da bus- og færgeafgange ikke altid passer sammen.

Der har været en del debat på Færøerne om de billige helikopterbilletter, for i turistsæsonen går mange udflugtsarrangører og rejseselskaber ind og lægger beslag på alle billetterne, som de siden sælger videre til turister som del af dyre udflugtspakker. Dette gør, at lokale kan have svært ved at få billet, når de skal rejse, samt at mange afgange er fuldbookede, men siden tager afsted med tomme pladser, hvis udflugtsarrangørerne ikke har fået videresolgt pladserne.

Det kan jeg godt forstå hvis man som færing er lidt sur over, for helikopter-ruterne er en del af Færøernes infrastruktur, og ikke en billig sightseeing-service for turisterne. Måske man kunne indføre at kun folk med reelt ærinde på øerne skulle kunne købe billetterne? Eller starte en anden helikopterservice med billetter til markedspris for turisterne?

Helikopterturen tager ikke mere end 20 minutter inklusive mellemlanding i Klaksvík, og hvis vejret er godt, er det en skøn tur med fantastisk udsigt. På vej ud af Tórshavn kommer man forbi Mjóvanes, som I kan se på billedet øverst på siden. Mjóvanes bliver også kaldt Krokodillen, kan I se hvorfor?

Tips: Tager man helikopteren nordpå gælder det om at prøve at få en vinduesplads i venstre side, -der er udsigten allerbedst.