
Da vi var på Færøerne, var vi ude at spise på Barbara, som er en lækker fiskerestaurant beliggende i et smukt gammelt hus i hjertet af Tórshavn.
Vi bestilte deres From Our Fjords Menu, som var en slags tasting menu, hvor man kom rundt i de fleste hjørner af menukortet. Vi startede med nogle kæmpestore hestemuslinger på ristet brød. De smagte fantastisk, og selvom vi fik masser af god mad den aften, så er det hestemuslingerne, jeg for alvor husker.
Efter hestemuslingerne fulgte blåmuslinger, havtaske og en interessant komposition med tomater på ansjoscreme.
Barbaras fiskesuppe er en af deres signaturretter, og den fungerede fint som blød overgang mellem hovedretterne og desserten, som bestod af citroncreme, marengs og noget, der mindede om ymerdrys.
Med undtagelsen af desserten, smagte alt vi fik serveret som om det lige var blevet hevet op af havet, og det var det sikkert også. Servicen var ikke den hurtigste, men personalet var rigtig søde og demonstrerede et virkelig godt kendskab til aftenens mad og vin.
Hvad angår vinen, så bestilte vi den tilhørende vinmenu, der bestod af velkomstdrink, forskellige slags hvidvin og en rigtig god cider. Jeg
Færingerne drikker hurtigt, og for hvert glas vi fik, kom jeg længere og længere bagud. Da vi nåede til dessert og avec, havde jeg derfor en hel række af halvfulde glas foran mig:)
Barbara Fish House, 2 Gongin, Tórshavn