Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Sarap Nation – Filippinsk mad i JLT

Seafood pancit, Filipino food, Sarap Nation, JLT, Dubai

En af de ting, som jeg for alvor har lært at sætte pris på i Dubai efter covid-19, er det store udvalg af restauranter med mad fra hele verden. Når man nu ikke kan rejse ud, er det jo fantastisk at have adgang til autentisk mad fra så mange forskellige lande.

Forleden spiste jeg frokost på en lille filippinsk restaurant, Sarap Nation, som ligger i Cluster C ovre i JLT. Inden vi flyttede til Dubai havde jeg aldrig smagt filippinsk mad, men efter at have spist på flere filippinske restauranter hernede, er jeg virkelig begyndt at holde af det, der nok er Asiens mest undervurderede køkken.

Filippinsk mad er ret kød-centreret, med retter som bulalo, kare-kare, adobo og lechón blandt de mest kendte, men som ø-nation byder Filippinerne også på mange gode retter med fisk og skaldyr. På Sarap Nation bestilte jeg efter personalets anbefaling Sinigang na Hipon, som er en syrlig suppe med rejer. Suppen serveres med hvide ris, og syrligheden kommer fra tamarind. Smagen af suppen minder lidt om thailandsk Tom Yum-suppe, men uden det salte og det stærke. Suppen var ret syrlig lige da den blev serveret, og jeg synes faktisk dem blev bedre om aftenen, da jeg varmede den op og spiste resten til aftensmad. Der havde den nemlig taget mere smag fra rejerne og syrligheden var mindre skarp.

Personalet foreslog at jeg også prøvede deres Ube Dalgona, og jeg kan jo ikke sige nej til lilla drinks, så den måtte jeg selvfølgelig bestille. Ube er en slags lilla kartoffel, som anvendes i mange filippinske desserter, men udover at være lilla har jeg ikke kunnet se særlig mange andre kvaliteter i den rodfrugt. Dog smagte den virkelig godt blandet med dalgonaskummet og det er bestemt noget jeg kunne finde på at bestille igen som dessert.

Jeg bestilte også pancit, som er nudler med forskellige slags grøntsager samt kød, kylling eller fisk og skaldyr. Det er ægte filippinsk comfort food og retten laves typisk med risnudler, men den pancit jeg fik på Sarap Nation var med glasnudler, og mindede lidt om koreansk japchae. Blæksprutteringene var rigtig gode og smagte hjemmelavet, og portionen var så stor, at der var nok til både aftensmad og frokost den efterfølgende dag.


Sarap Nation, Shop 6, Ground Level (en trappe op fra promenaden), Fortune Tower, Cluster C, Jumeirah Lake Towers (JLT), Dubai

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop