Dubai: Den ny Bu Qtair – Stadigvæk et besøg værd?

Bu Qtair, fiskerestaurant i Dubai

Kan I huske fiskerestauranten Bu Qtair? For nogle år siden var stedet på alle Dubai-foodies læber, men så blev det besluttet at Bu Qtair skulle flytte over til den lille lystfiskerhavn på den anden side af gaden. Alle holdt vejret. Hvordan ville den nye Bu Qtair mon være?

Gamle Bu Qtair

Gamle Bu Qtairs unique selling point var først og fremmest placeringen. Luksushotellet Burj Al Arab var kun en kort gåtur væk, og i den modsatte retning havde man silhuetten af Sheikh Zayed Roads mange skyskrabere. Bu Qtairs skurvognskøkken, og de små plastikstole udenfor var en slående kontrast til de nye og polerede omgivelser.  I en by som Dubai, hvor franchises og importerede koncepter dominerer massivt, var Bu Qtair forfriskende autentisk og fuldstændig sin egen.

Bu Qtair begyndte at dukke op overalt. Restauranten var nævnt i de fleste rejseguides og blogs om Dubai, og jeg så endda en reklame fra Emirates med et billede af Bu Qtair. Fra at være en godt skjult hemmelighed for de særligt indviede, blev Bu Qtair en turistmagnet af dimensioner, og en af de ting, man skulle se, når man var i Dubai. Der er ingen tvivl om, at maden på Bu Qtair var god, men jeg tror de efterhånden kunne være kommet af sted med at servere hvad som helst. Folk ville stadigvæk komme, bare for at opleve stemningen.

Den ny Bu Qtair

Jeg besøgte den ny Bu Qtair en onsdag aften i januar. Det var lidt stille den dag, og der var ingen kø uden for restauranten. Med hensyn til bestilling af maden, var alt dog ved det gamle. Man vælger sin fisk (og nogle rejer ved siden af), som derefter vejes og prissættes.

Jeg var lidt skuffet over selve restauranten, som virkede ret steril. Der var højt til loftet og ingen dekoration på væggene. Terrassen ude foran var mere tiltalende, og jeg genså endda nogle af de farverige plastikskamler fra den gamle restaurant. Jeg fik en lille stegt fisk og et halvt kilo rejer. Det smagte rigtig godt, og meget bedre, end jeg huskede det fra gamle Bu Qtair. Jeg lagde også mærke til, at en hel skare af taxichauffører var inde på restauranten for at spise fish curry til frokost, og det forsikrede mig om, at vi vist ikke behøver at bekymre os om Bu Qtairs videre skæbne. Det kan godt være at der ikke er lige så mange turister, der kommer forbi i fremtiden, men man skal ikke glemme, at Bu Qtair altid har haft en yderst loyal fanbase blandt helt almindelige mennesker i Dubai.

Er Bu Qtair stadigvæk et besøg værd?

Selvom de nye omgivelser ikke er specielt unikke, så er historien bag restauranten bestemt nok til at retfærdiggøre et besøg, hvis man er i nabolaget. Bor man i Dubai Marina, på Palmen, i JLT eller i TECOM, så ligger Bu Qtair også kun en kort taxitur væk. Sunset Beach/Public Beach (stranden med den bedste udsigt til Burj Al Arab-hotellet) ligger i gangafstand til restauranten, så det vil også give god mening at tilbringe dagen ved stranden og spise tidlig aftensmad på Bu Qtair.

De masala-marinerede fisk og den orange fish curry smager rigtig godt, og har man ikke smagt Kerala-style fisk før, så er maden i sig selv også grund nok til at besøge Bu Qtair.

Kender man det indiske køkken og har man kun få dage i Dubai, er der nok andre ting, man hellere vil opleve end Bu Qtair.

Læs mit blogindlæg om gamle Bu Qtair her

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •   Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje