Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Min guide til Global Village

Global Village in Dubai

Global Village er en stor forlystelsespark/udendørs marked i Dubai. Det tager kun omkring 20 minuter at køre dertil fra Dubai Marina, men med undtagelse af et halvhjertet forsøg i juni for 7 år siden (da parken var lukket for sommeren), har jeg ikke tidligere besøgt Global Village. Det var bare for langt væk, og desuden har jeg altid troet, at det primært var et sted for familier og, oh skræk, børn. Sidste måned tog jeg mig dog endelig sammen og kom afsted, og jeg kan allerede nu afsløre, at selvom Global Village måske er mest populær blandt børnefamilier, så har parken også overraskende meget at byde på for voksne.

I markedssektionen af Global Village finder man over 20 forskellige pavilloner med landetema, hvor man kan købe snacks og souvenirs fra hele verden. Nogle lande har sin egen pavillon, mens andre er gået sammen, og de imponerende pavilloner er faktisk bare kulisser, som rives ned ved sæsonafslutningen hvert år, for at tage en ny form når parken byder velkommen til en ny sæson.

For mig er Global Village’s absolutte hovedattraktion dog det enorme udvalg af boder, der sælger lækker, autentisk street-food fra hele verden. Nogle af jer kan sikkert huske hvordan jeg plejer at brokke mig over hvor svært det er at finde autentisk thaimad i Dubai, men det var før jeg besøgte Global Village. På Floating Market i Global Village finder man nemlig yum woon sen (glasnudelsalat), Pad Thai og som tam (papayasalat) som er lige så velsmagende (og stærk), som det man får serveret i Bangkok. Vil man sidde ned ved et bord og spise sin mad, så skal man prøve Yahya’s Dubai-berømte tom yum-suppe, den smager virkelig godt.

Sammenlignet med andre forlystelsesparker jeg har besøgt, er Global Village helt unik, og jeg synes de har gjort et rigtig godt job med at ramme atmosfæren og ånden i Dubai. Efter solnedgang bader neonlys i alle regnbuens farver parken i et magisk skær, og det er her, Global Village for alvor vågner op. De 5 timer vi brugte derude fløj afsted, og selvom vi fik oplevet rigtig meget er der stadigvæk mange ting, jeg ikke nåede at se, så jeg må snart tilbage igen, ingen tvivl om det. Her er en lille guide, som jeg har lavet til jer, som overvejer at besøge Global Village:

Hvornår skal man besøge Golbal Village?

Gobal Village er åben hver dag i de køligere vintermåneder (25. oktober – 18. april 2021) fra kl. 16 -24 (kl. 1 om torsdagen og fredagen). Mandag er reserveret for kvinder og familier, så er man single mand, må man finde en anden dag at besøge parken.

Parken liver for alvor op efter solnedgang, og jeg vil anbefale at man tager derud omkring kl. 18. Der er travlt i weekenden (torsdag og fredag), så vil man have en mere afslappet oplevelse (og kortere kø til forlystelserne) skal man besøge Global Village i hverdagene.

Hvordan kommer man frem og tilbage til Global Village?

Det tager cirka 20 minutter at køre fra Dubai Marina til Global Village (udenfor rush hour), og der er masser af gratis parkeringspladser tæt på Gate of the World-indgangen. Hvis man tager Uber eller Careem kan man bede om at blive sat af ved Cultural Gate. Rent hypotetisk kunne man også tage metro og bus, men det tager længere tid, og er man på ferie er det nok ikke besværet værd.

Mine favoritter i Global Village

The Floating Market

Fra de små både i kanalen kan man købe den lækreste streetfood. De fleste af bådene sælger thaimad som fx. grillet blæksprutte, grillede østers og uimodståeligt spicy salater, men jeg så også en ramen-båd, som så lokkende ud, men som jeg ikke havde tid til at prøve.

Yemen Pavilion

I Yemens pavillon finder man kunsthåndværk, krydderier og krumsabler(!). Man kan også købe den berømte honning fra Yemen, og blandt de pavilloner jeg besøgte var Yemens nok den, der gjorde størst indtryk og føltes mest autentisk.

The Athens Slingshot

Athens Slingshot er en af forlystelserne i Carnaval, som er Global Village’s tivoli. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har skreget og grinet så meget:)

The Wheel of the World

Det er først oppe i toppen af det store pariserhjul, at det for alvor siver ind hvor stor Global Village er. Man får to runder med hjulet, så læg mobilen til side og nyd udsigten den første runde. Så kan du altid bruge næste runde på at fotografere.

Nogle af de ting jeg gerne vil prøve næste gang

Ripley’s Believe It Or Not

Det var faktisk rigtig tæt på at vi smuttede forbi Ripley’s, for det er altid sjovt derinde, men vi besluttede os for at gemme den oplevelse til en anden dag, så vi havde mere tid til at se de ting i Global Village, som man ikke finder andre steder.

Indian Chaat Bazaar

En lille gade fyldt med boder, som sælger chaat og forskellige andre slags indiske snacks. Det er her man skal hen, hvis man har lyst til lækker indisk vegetarmad, og det var svært for os at vælge mellem Floating Market og Indian Chaat Bazaar. Næste gang har jeg lovet mig selv at lægge ud med mad fra Chaat Bazaar.

Zombie Laser Tag Arena

Laser tag var desværre lukket pga covid-19, men når de åbner igen, kan I finde mig først i køen!

Haunted House

Hvad kan jeg sige? Jeg elsker spøgelseshuse:)

Hvad koster det at besøge Global Village?

Entré koster kun 15AED, og mange tager bare derud for at kigge på de flotte pavilloner og slappe af i parken. Mad og drikke er billigt sammenlignet med Downtown og Marinaen, og det er ikke noget problem at blive mæt for under 50AED. Vil man have flere måltider, shoppe lidt samt prøve nogle af Carnaval-forlystelserne, skal man nok regne med at bruge 200-300AED/person.

Lidt tips og gode råd inden du tager derud

Parken er meget populær blandt lokale, og folk klæder sig ret konservativt, så lad crop-toppen og miniskørtet blive derhjemme. Der serveres ikke alkohol i parken.

Det kan blive køligt efter solnedgang så husk en trøje eller et tørklæde, så du kan holde varmen.

Husk at mandag er reserveret for kvinder og familier.

Hvis du vil prøve en af forlystelserne i Carnaval, skal du købe et plastikkort og lade det med penge inden du stiller dig i kø. De fleste forlystelser for voksne koster omkring 25AED, men slingshottet er dyrere (koster 65AED).


Læs mere om Global Village på Global Village website

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop