Dubai: Ladies’ Night på The Observatory

Ladies night på The Observatory i Dubai Marina

Mandag aften mødtes jeg med Pia og nogle andre venner på The Observatory, som ligger på 52. etage i Dubai Marriott Harbour. På The Observatory er der happy hour mellem 15-20 med gode priser på både drinks og mad, så det er et perfekt sted at mødes med venner i løbet af hverdagene, uden at det gør det store indhug i ens ugentlige partybudget.

Hvad vi ikke vidste var, at mandag på The Observatory også er Ladies’ Night, og omkring kl. 20 begyndte personalet derfor at servere kulørte drinks til alle kvinderne på stedet i udbytte mod nogle papirsbrikker, som vi fik at vide, at vi kunne hente i døren. Den kvindelige del af selskabet skyndte sig derfor ud for at få deres drinksbilletter, som betød 3 gratis drinks fra en såkaldt Guilt Free Menu.

Derudover fik vi også serveret hver sin platte med sunde, guilt free snacks. ”Guilt Free” betyder jo færre kalorier, og fra smagen på vores drinks går jeg ud fra, at de færre kalorier primært skyldtes, at der var sparet på sukkeret. Jeg er ikke så vild med alt for søde drinks, så de guilt free eksemplarer gik rent hjem hos mig.

Når det gælder Ladies Night er Dubai second to none, og er man kvinde, behøver man sjældent tage pungen med i byen, hvis man er ude at feste i hverdagene. Det lyder næsten for godt til at være sandt! Basis for konceptet er sikkert byens ekstremt skæve kønsfordeling, da 3 ud af 4 indbyggere er mænd, og det derfor gælder om at komme på noget, der kan lokke damerne i byen.

Jeg tvivler dog på,  at et lignende koncept ville fungere i Danmark (jeg har for mig, at Ladies Night blev forbudt for nogle år siden??), da det jo er kønsdiskrimination så det batter. Derudover kan man også forestille sig, at drinks markedsført på mindre kalorier og dermed øget fokus på vægt og usunde kropsidealer også kunne sende nogle ret forkerte signaler.

Hvis man tænker over det, så er det jo også ret sjældent, at man ser skinny drinks og slankemad på sportsbarer og andre man-caves, og helt ærligt, så er det da heller ikke særligt fedt at blive mindet om sin vægt, når man er i byen for at have det sjovt? Dog skal jeg ikke klage, men blot glæde mig over, at mine Ladies’ Night drinks i Dubai er dry cold and for free..

2017: Ladies’ Night på The Observatory er stadigvæk om mandagen, men de har ændret lidt i konceptet.

Min blog om natteliv og barer i Dubai


The Observatory, 52nd Level Dubai Marriott Harbour Hotel, Dubai Marina