Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Transport i Dubai: Sådan kommer man omkring

Sheikh Zayed Road, Dubai

Dubai er ikke særlig fodgængervenlig, og i mange dele af byen er der hverken fortove og gågader, som vi kender det fra Danmark. Derimod er der masser af taxier samt en splinterny, velfungerende metro, og nye app-baserede services som Uber og den lokale Careem vinder også mere og mere indpas og gør det let og komfortabelt at komme rundt i byen.

TAXI

I Dubai navigerer man ikke med gadenumre, som vi er vant til derhjemme, men derimod primært ved hjælp af forskellige pejlemærker og kendte bygninger i nærheden. Udover adressen til hotellet, er det derfor en god idé også at undersøge hvilke større eller kendte bygninger, der ligger i samme område, samt medbringe et telefonnummer til hotellet. Nye bygninger (og taxichauffører) kommer til hver dag, så det kan forståeligt nok være svært at holde styr på dem alle.

Der er specielle lyserøde taxier med kvindelige chauffører for kvinder. De koster lidt mere end de almindelige taxier, men hvis man føler sig mere tryg ved at tage en lyserød taxi kan det bestemt anbefales. Uanset hvad, er det kutyme, at man som kvinde sætter sig på bagsædet i taxien.
En taxi fra lufthavnen til Dubai Marina koster ca.100dhs+drikkepenge. Selvom det står på Dubai Taxis hjemmeside, at det kan lade sig gøre, så har jeg endnu ikke fundet en taxi, hvor jeg har kunnet betale med andet end cool cash, og undskyldningen er som oftest at kortterminalen ikke virker. De fleste taxichauffører har begrænset med vekselpenge, så sørg for at have mindre sedler med. På kortere ture plejer jeg at runde op til nærmeste 5AED, men på længere ture med bagage, som fx fra lufthavnen, lægger jeg mindst 10 AED i drikkepenge.

Uden for lufthavnen er der også en række med sorte taxier. Dette er luksustaxier, som er næsten dobbelt så dyre som almindelige taxier, og kommer man som turist, er det ikke ualmindeligt, at personalet, som styrer taxikøen forsøger at overtale dig til at tage en af disse i stedet for en almindelig taxi. Afslå venligt men bestemt og insister på at få en almindelig taxi.

Prajer man en taxi på gaden er startgebyret 5AED, men booker man i forvejen er gebyret 8-12AED afhængigt af hvilken tid på dagen, det er. I weekenden kan man godt komme til at vente rigtig lang tid på en taxi, hvis man er i udkanten af byen.

Man bestiller en taxi fra Dubai Taxi på følgende nummer:  +971(0)42 08 08 08

Kunden betaler Salik, som er en speciel vejskat på Sheikh Zayed Road, og som automatisk lægges til taxameteret hver gang man passerer en Salik-gate. Nogle gange vil taxichaufføren foreslå, at man tager en anden rute udenom Salik-gates, hvilket specielt under rush hour i nogle tilfælde endda kan være hurtigere.

Det store vagtskifte for Dubais taxichauffører er omkring kl. 16:00 hver dag, og i dette tidsrum er det så godt som umuligt at få taxichaufførerne til at acceptere andet end korte, lokale ture, da de bliver trukket i løn, hvis de kommer for sent til vagtbyttet. Det er værd at huske, når man planlægger sin udflugt til nogle af indkøbscentrene eller Dubai Creek, så man kan lægge sin hjemrejse enten før eller efter vagtskiftet, eller alternativt tage metroen eller en Uber/Careem bil.
Besøg Dubai Taxi’s website for mere information. De har også en funktion hvor man kan regne på, hvor meget taxituren ca. vil koste.

UBER OG CAREEM

Jeg bruger Uber rigtig meget, da bilerne ofte er større end almindelige taxier, og man derfor føler sig mere sikker ude på Sheikh Zayed Road. Derudover er det selvfølgelig et stort plus at bilerne for det meste er rene og lugtfri, og chaufførerne høflige og servicemindede. Man installerer Uber-app’en på sin smartphone, og servicen er nem og intuitiv at bruge. Princippet er det samme for Careem, som jeg dog sjældent anvender.

METRO

Metroen er en top-moderne, supereffektiv måde at rejse rundt i Dubai. Man køber et NOL-card på en af stationerne og kortet fungerer som et rejsekort, som man kan fylde op efter behov. Man kan enten købe enkeltbilletter, dagsbilletter samt guld- og sølvkort. Der er to forskellige klasser: Gold og Silver. Gold koster ca. dobbelt så meget som Silver, og man sidder i en vogn enten helt forrest eller bagest i toget. Sæderne er bedre og der er lidt mere plads.

I myldretiden kan det dog sjældent betale sig at købe Gold Class-billetter, med mindre man stiger på ved en af de første stationer, da Gold Class-vognen hurtigt fyldes op, og man derfor alligevel ofte ender med at stå op hele vejen. Der er også en vogn kun for kvinder og børn lige efter Gold Class vognen

Selvom det er billigt at rejse med metro i Dubai sammenlignet med mange andre byer, vil det ofte kunne betale sig at tage en taxi, hvis man er to personer eller flere. Der er nemlig kun to metrolinjer i Dubai, så efter at være stået af metroen vil man tit være nødt til at tage en taxi eller gå et godt stykke for at komme det sidste stykke frem til sin destination. Derudover er der ofte kun en lille forskel i prisen på at rejse to personer med taxi i stedet for på Gold Class med metroen, og med taxi er man sikker på at kunne sidde ned hele vejen.

Metroen kører til midnat i hverdagene og til klokken 2 i weekenden (torsdag-fredag). Om fredagen begynder metroen først at køre kl. 10:00 om formiddagen.

> Læs mere om billetter og køreplan på RTA Dubai Metro website

SPORVOGN

Dubai har også en sporvognslinje, som indtil videre servicerer området omkring Dubai Marina, JBR samt Al Sufouf Road. Man betaler med NOL-card for rejsen, ligesom på metroen.

BUS

Busserne dækker stort set hele Dubai, og ligesom i metroen er sæderne forrest i bussen forbeholdt kvinder. Man betaler med NOL-card (metro kort) og man kan ikke købe billet om bord, så husk at købe et NOL-card inden rejsen på en af metrostationerne. Busserne er luftkonditionerede og det samme er de små venteskure rundt i byen. Det er billigere at køre med bus end med metro, men jeg må indrømme, at jeg sjældent tager bussen, så min viden om bustransport i Dubai er begrænset.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop