Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: The Farmers’ Market on the Terrace – Økologisk og Lokalt

The Farmers' Market on the Terrace, Dubai

Fredag i Dubai er som lørdag eller søndag i Danmark (dvs. weekend), og om fredagen plejer jeg at foretrække at sove, indtil jeg vågner. Denne fredag havde jeg dog andre planer, så jeg modstod fristelsen til at trykke på snooze og sove videre, og vækkede i stedet mine besøgende forældre. ”Rise and shine! Vi skal til Farmers’ Market!”

6:45 ankom vi til den kolde, vindblæste plads foran Emirates Towers, hvor markedet efter sigende skulle finde sted, men der var ikke et øje. Kunne jeg have taget fejl? Jeg spurgte Google, og ja, det var vist tilfældet.

Det viste sig nemlig at markedet var kl. 9-13, og ikke kl. 6-10, som jeg havde skrevet i min kalender. Jeg tror misforståelsen skyldtes, at jeg skrev tidspunktet for markedet ind i min telefons kalender for flere måneder siden i Dubai. Derefter rejste jeg frem og tilbage mellem Danmark og Dubai, nogle gange uden at opdatere kalenderen, og tilsyneladende har tidsforskellen forvirret min telefon og fået den (og mig) til at tro, at markedet var kl. 6-10.

Vejret den dag var rigtigt dårligt, hvilket i Dubai betyder overskyet, blæsende og under 25°C, så vi skyndte os indenfor i Emirates Towers og ventede i sofaerne i lobbyen indtil kl. 7:30, hvor Starbucks åbnede. Derefter satte vi os ind og drak 3 Caramel Macchiatos m-e-g-e-t langsomt, mens vi ventede på at klokken blev 9:00. Jeg prøvede at overtale mine forældre til bare at droppe det hele og tage hjem i seng igen, men de var fast besluttede på at blive, så vi ventede. Og ventede. Og ventede.

Endelig åbnede markedet, og det var heldigvis hele ventetiden værd. På trods af det dårlige vejr, var der godt med folk blandt de fristende boder med økologiske, lokalt producerede grøntsager. Det første som slog mig var duften. I modsætning til i de fleste supermarkeder i Dubai, kunne man rent faktisk dufte tomaterne, porrerne og gulerødderne. Det er sådan, det skal være, og det var himmelsk. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at købe noget, da vi skulle ud på sightseeing bagefter, men jeg endte alligevel med en brun papirspose fyldt med grønkål, radiser og skinnede røde tomater. Jeg tror jeg betalte 5AED for radiserne og tomaterne, hvilket er langt under hvad det ville koste i supermarkedernes økologiske afdelinger hernede. Grunden til at det er så billigt er, at der ikke er nogle fordyrende mellemled, da man handler direkte med bønderne.

Det er vigtigt at støtte de lokale landbrug og sikre, at der er et sundt marked for økologiske produkter, hvor udvalget dikteres af sæsonen, og ikke af, hvad der er billigst at shippe til Dubai.

Grøntsager modnet i solen er nu engang både sundere og mere velsmagende end grøntsager, der har tilbragt uger om bord på et containerskib.

Et besøg på The Farmers’ Market er en skøn måde at starte weekenden på, og selvom man skal op klokken 6 9 om morgenen, er det helt bestemt et besøg værd.

The Farmers’ Market on the Terrace afholdes hver fredag kl. 9-13 (dog ikke under de varmeste sommermåneder) i den have foran Emirates Towers, der vender ud mod SZR. Der er skilte hele vejen, og markedet er ikke svært at finde.


The Farmers’ Market on The Terrace er nu flyttet til en ny adresse i Business Bay:  The Farmers’ Market On The Terrace, Bay Avenue Park, Business Bay, Dubai 

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop