
Fredag i Dubai er som lørdag eller søndag i Danmark (dvs. weekend), og om fredagen plejer jeg at foretrække at sove, indtil jeg vågner. Denne fredag havde jeg dog andre planer, så jeg modstod fristelsen til at trykke på snooze og sove videre, og vækkede i stedet mine besøgende forældre. ”Rise and shine! Vi skal til Farmers’ Market!”
6:45 ankom vi til den kolde, vindblæste plads foran Emirates Towers, hvor markedet efter sigende skulle finde sted, men der var ikke et øje. Kunne jeg have taget fejl? Jeg spurgte Google, og ja, det var vist tilfældet.
Det viste sig nemlig at markedet var kl. 9-13, og ikke kl. 6-10, som jeg havde skrevet i min kalender. Jeg tror misforståelsen skyldtes, at jeg skrev tidspunktet for markedet ind i min telefons kalender for flere måneder siden i Dubai. Derefter rejste jeg frem og tilbage mellem Danmark og Dubai, nogle gange uden at opdatere kalenderen, og tilsyneladende har tidsforskellen forvirret min telefon og fået den (og mig) til at tro, at markedet var kl. 6-10.
Vejret den dag var rigtigt dårligt, hvilket i Dubai betyder overskyet, blæsende og under 25°C, så vi skyndte os indenfor i Emirates Towers og ventede i sofaerne i lobbyen indtil kl. 7:30, hvor Starbucks åbnede. Derefter satte vi os ind og drak 3 Caramel Macchiatos m-e-g-e-t langsomt, mens vi ventede på at klokken blev 9:00. Jeg prøvede at overtale mine forældre til bare at droppe det hele og tage hjem i seng igen, men de var fast besluttede på at blive, så vi ventede. Og ventede. Og ventede.
Endelig åbnede markedet, og det var heldigvis hele ventetiden værd. På trods af det dårlige vejr, var der godt med folk blandt de fristende boder med økologiske, lokalt producerede grøntsager. Det første som slog mig var duften. I modsætning til i de fleste supermarkeder i Dubai, kunne man rent faktisk dufte tomaterne, porrerne og gulerødderne. Det er sådan, det skal være, og det var himmelsk. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at købe noget, da vi skulle ud på sightseeing bagefter, men jeg endte alligevel med en brun papirspose fyldt med grønkål, radiser og skinnede røde tomater. Jeg tror jeg betalte 5AED for radiserne og tomaterne, hvilket er langt under hvad det ville koste i supermarkedernes økologiske afdelinger hernede. Grunden til at det er så billigt er, at der ikke er nogle fordyrende mellemled, da man handler direkte med bønderne.
Det er vigtigt at støtte de lokale landbrug og sikre, at der er et sundt marked for økologiske produkter, hvor udvalget dikteres af sæsonen, og ikke af, hvad der er billigst at shippe til Dubai.
Grøntsager modnet i solen er nu engang både sundere og mere velsmagende end grøntsager, der har tilbragt uger om bord på et containerskib.
Et besøg på The Farmers’ Market er en skøn måde at starte weekenden på, og selvom man skal op klokken 6 9 om morgenen, er det helt bestemt et besøg værd.
The Farmers’ Market on the Terrace afholdes hver fredag kl. 9-13 (dog ikke under de varmeste sommermåneder) i den have foran Emirates Towers, der vender ud mod SZR. Der er skilte hele vejen, og markedet er ikke svært at finde.
The Farmers’ Market on The Terrace er nu flyttet til en ny adresse i Business Bay: The Farmers’ Market On The Terrace, Bay Avenue Park, Business Bay, Dubai