Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Dim Sum på Long Teng

Long Teng, Dim Sum i Dubai

På Trines sidste aften i Dubai tog vi ud for at spise dim sum på Long Teng. Long Teng er en virkelig god kinesisk restaurant i Business Bay. Jeg har været der før for nogle år siden, og var dybt imponeret over både mad og service, men Business Bay var bare lidt for langt væk til at gøre Long Teng til et rigtigt stamsted.

Det skal der dog laves om på nu, for fra Meydan South er der kun ca. 20 minutter til Long Teng, og hvad der let kunne være den bedste dim sum i Dubai.

Først fik vi Hainanese Chicken som var en elegant version af den kinesiske klassiker, serveret med en superlækker sauce, og derefter dukkede deres cheung feung (risnudelruller fra Hong Kong) med rejer og med barbecue chicken op. Jeg havde smagt deres cheung feung med rejer før, og de er fantastiske, men deres cheung feung med barbecue chicken var også virkelig gode.

Jeg har et lidt ambivalent forhold til turnip cake. Alle mine kinesiske venner hævder at det er et must at bestille når man er på dim sum-restaurant, men det tog mig lidt tid at lære mig at synes om retten. Long Tengs turnip cake er dog let at holde af, for bidderne er saftige og lækre, og lige tilpas krydrede med XO-sauce.

Hos Long Teng skal man også prøve de små friturestegte sticky rice dumplings formede som små kyllinger, men pas på med ikke at brænde tungen, for fyldet indeni er rigtig varmt.

Vi bestilte også Crystal Shrimp Dumpling, som er en af de mere klassiske dim sum retter, men som hos Long Teng er helt fænomenalt god. Long Teng har fokus på skaldyr, og når man kommer ind står der akvarier med levende krabber og hummere. Personligt finder jeg det ret bizart at hummerne så kan sidde der og se, hvordan deres kammerater ender på tallerkener i restauranten, men har man rejst i Asien ved man, at det er standard praksis hos de fleste fisk- og skaldyrsrestauranter, så man kan se, at det man bestiller er helt friskfanget (fra akvariet).

Til dessert havde jeg håbet, at der var plads til en omgang Creamy Egg Custard Buns, som ser ud som små angry birds og smager fantastisk, lidt lige som en dumpling version af fastelavnsboller. Dog havde jeg været alt for optimistisk, for vi var helt mætte på det tidspunkt, så jeg bad om at få bollerne pakket ned, så vi kunne tage dem med hjem. De smagte udmærket dagen efter, efter en kort tur i mikroovnen.

Læs Pilots + Cabin Crews Guide til kinesiske restauranter i Dubai >>

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop