Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Pakistansk mad med Haiya

Pakistansk mad, middag hos Haiya i Dubai

I går aftes var jeg inviteret over til Haiya fra Pass Me The Dim Sum. Vores oprindelige plan var at spise på Gordon Ramsay’s Bread Street Kitchen på Atlantis, men vi havde begge to glemt den lille detalje med bordreservation. Ret essentielt i Dubai, specielt når Mr. Ramsay himself er i byen.

Set i bakspejlet tror jeg dog ikke, at jeg gik glip af noget. Man kan jo altid se Gordon Ramsay i fjernsynet, men det er bestemt ikke hver dag man bliver inviteret på lækker pakistansk mad.

At se Haiya lave mad var en fryd for øjet, og mine tænder løb i vand i takt med at køkkenet fyldtes med krydrede eksotiske dufte. Jeg tror godt man kan sige at pakistansk mad er meget forskelligt fra dansk mad. Hvor vi i Danmark gerne holder os til salt og peber (og basilikum når det skal være rigtig vildt), så er det pakistanske krydderi-register langt mere omfattende og maden kan være brændende stærk. Haiya forklarede mig dog, at hvis man tilbereder maden rigtig, så vil den dog ikke blot være ensidigt stærk, men også aromatisk og afrundet. Man spiser med fingrene og bruger brødet til at få maden op i munden.

Chapli betyder ”hjemmesko,” og man mener at Chapli Kabab har fået sit navn fra det faktum, at de små krydrede bøffer ser ud som om, at de er blevet slået flade med en tøffel. Farsen marineres over natten og formes derefter til bøffer, som steges og spises med brød og en dip lavet af yoghurt, spidskommen og hvidløg. Enormt lækkert!

Okra er en populær grøntsag i det pakistanske køkken, men egentlig er det vist en frugt, da den har kerner? Man plejer at marinere okraen med chilipulver, gurkemeje og salt, før man steger den i olie, men Haiya skippede marinaden den aften. I stedet blandede hun lidt af sin mors hjemmelavede fårestuvning i, og selvom hun ikke selv var helt tilfreds med resultatet, syntes jeg det smagte fortrinligt.

Chicken Karahi er en fantastisk smagfuld ret (i hvert fald når Haiya laver den). Kyllingestykkerne steges på panden med spidskommen, korianderfrø og løg plus en masse andre ting, og lige inden kyllingen er færdigstegt tilsætter man hakkede tomater, frisk koriander og lidt friskpresset lime. Nok min pakistanske yndlingsret lige nu.

Jeg plejer at tage en lille gave med, når jeg bliver inviteret hjem til nogen, og denne gang havde jeg besluttet at tage noget spiseligt med. Jeg gik derfor forbi Magnolia Bakery på JBR lidt tidligere på dagen og købte en lille Pecan Cheesecake og et bæger med Banana Pudding, som jeg stillede i køleskabet indtil jeg skulle af sted.

Da jeg kom hjem til Haiya gav jeg hende posen og hun forslog, at vi spiste indholdet til dessert, men da den tid kom, var vi begge to mætte af al den lækre mad, som hun havde serveret, så jeg fortalte hende, hvad der var i posen før jeg takkede for en dejlig aften og kørte hjem.

Haiya havde også forberedt en lille gave til mig: Et glas med hendes hjemmelavede hindbærmarmelade. Hun insisterede derudover på, at jeg tog resten af Chapli-farsen med mig, så jeg selv kunne stege mig min egen Chapli Kabab dagen efter.

Da jeg kom hjem åbnede jeg køleskabet for at lægge farsen på køl og her er synet, der mødte mig:

Oh no!!! Bægeret med Banana Pudding var stadigvæk i køleskabet! Den korrekte ting at gøre ville helt sikkert være at køre tilbage og give hende bægeret, men det var sent, så jeg gik i seng.

Nu håber jeg ikke at Haiya læser det følgende:

At have et bæger med Banana Pudding fra Magnolia Bakery stående i ens køleskab er ligesom at have et stort myggestik, der bare venter på at blive kradset, så gæt hvad jeg spiste til morgenmad i dag?

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop