Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: På ørkensafari med mor og far

ørkensafari i Dubai

I Dubai har man ørkenen lige i baghaven, men alligevel er det sjældent, at jeg begiver mig længere væk end sidste metrostation. Da min mor og far var her, var det deres 3. besøg i Dubai, og de havde hidtil ikke set andet end shoppingcentre og Dubai Marina, så jeg tænkte, at jeg vist hellere måtte tage mig sammen og få vist dem, hvad der gemmer sig bag Sheikh Zayed Road.

Jeg bookede derfor en ørkensafari for os alle tre, og torsdag morgen kom der en stor firhjulstrækker og en glad guide for at samle os op. Vi kørte i ca. 40 minutter, før vi kom til turens første stop: En kamelfarm. I de Forenede Arabiske Emirater opdrætter man kameler til mange formål, bl.a. mælk, kød og væddeløb, og en god væddeløbskamel kan være mange penge værd.

Jeg ved ikke hvad kamelerne på farmen skulle bruges til, men jeg spottede denne akrobatiske kamel i en af indhegningerne. Han prøvede at klø sig bag øret med sin klov, og det så altså ret sjovt ud.

Vi var kun på kamelfarmen i kort tid, men det var interessant at stifte nærmere bekendtskab med disse særegne væsener.

Efter kamelfarmen kørte vi yderligere 20 minutter til indgangen til Dubai Desert Conservation Reserve, som er et beskyttet område oprettet for at fremme regionens dyreliv og biodiversitet.

Når man kører off-road (såkaldt dune bashing) indenfor reservatområdet, foregår det derfor på afmærkede ruter, så det er til mindst mulig gene for naturen og dyrene. Der er kun 4 operatører, som har tilladelse til at køre inde på området, og en af dem er Arabian Adventures, som var den operatør, vi var med.

Arabian Adventures er en af de største arrangører af udflugter i Dubai, og de er rigtig gode. Når det gælder ørkensafarier og kortere udflugter, tror jeg dog, at de fleste arrangører hernede tilbyder nogenlunde det samme produkt. Arabian Adventures er noget dyrere end de andre, så hovedårsagen til at vi valgte dem var, at de var de eneste, som vi kunne finde, der tilbød ørkenudflugter om morgenen.

Vel inde i reservatet begyndte alt det sjove. Vi kørte op og ned ad de store sanddyner og det føltes som den vildeste rutsjebanetur. Det var supersjovt!

Vi var 5 passagerer plus vores guide/chauffør, og heldigvis var der ingen, der fik det dårligt, så han gav den fuld gas, og fik rigtigt vist, hvor dygtig han var.

Læs min guide til andre ting man skal opleve, når man besøger Dubai >>

Jeg har også overnattet i ørkenen, og det kan I læse om her

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop