Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Dubai: Xiao long bao på Din Tai Fung

Jeg var begejstret over at høre at der var åbnet en Din Tai Fung i Mall of the Emirates, men jeg var også skeptisk. Din Tai Fung’s verdensberømte xiao long bao (soup dumplings) er nemlig lavet med svinekød, og jeg fik fortalt, at man i Dubai ville skippe grisen og i stedet lave xiao long bao med skaldyr, kylling og lam i stedet.Hmm..og det er et stort HMMMM! At begynde at rode rundt med noget så fundamentalt lød risikabelt, men jeg besluttede mig for at møde op med et åbent sind, da jeg for nogle uger siden tog på blogger-date med Pass Me The Dim Sum og When Judy Ate The Kela på Din Tai Fung i Dubai.

Først bestilte vi tangsalat og agurkesalat. Jeg har før prøvet agurkesalaten på andre DTF restauranter, og den er rigtig god og en lille smule spicy. Tangsalaten er en Din Tai Fung-klassiker, som jeg ikke tidligere havde smagt, men den gled ned med velbehag.

Derefter bestilte vi de meget prisvenlige Xiao Long Bao med kylling (22AED/6stk) og Xiao Long Bao med krabbe og kylling (36AED/6pcs) men besluttede os for at skippe de ikke så prisvenlige Xiao Long Bao med trøffel (15 AED/stk).

Vi fik også Szechuan wontons med kylling og grøntsager samt nogle andre grøntsags-wontons. Begge slags xiao long bao smagte fantastisk, og jeg kan stadigvæk ikke fatte, hvordan det er lykkedes dem at ramme deres velkendte smag af kraftig svinekødsbouillon så perfekt uden at anvende gris, men den intense kyllingesmag gør et udmærket job som grise-stand-in, og jeg tror ingen i Dubai vil savne de sædvanlige svinekødsbaserede dumplings.

På billederne i menuen i Dubai, så Din Tai Fungs Szechuan wontons ud som de spicy wontons jeg har smagt på andre Din Tai Fung restauranter (senest i Singapore), og som jeg rigtig godt kan lide, men Dubai-versionen er uden tvivl mere spicy. Nu behøver spicy jo ikke at være en dårlig ting, og Din Tai Fungs Szechuan wontons efterlod et lækkert og intenst aftryk på min tunge.

Det eneste jeg ikke var så vild med var de andre grøntsags-wontons. De så ud som ravioli og smagte også som lidt tør og kedelig ravioli. Jeg er sikker på at de ville have gjort sig glimrende i en flødesauce med champignoner, men det er jo en helt anden sag.

Det var et dejligt måltid, og jeg er meget glad for, at der nu er en Din Tai Fung i Dubai. Jeg er også glad for at have mødt Pass Me The Dim Sum og When Judy Ate The Kela. De er to søde og sjove piger og jeg glæder mig til vores fremtidige foodie-dates.

Læs mit blogindlæg om Din Tai Fung i Singapore – Sådan spiser man en soup dumpling >>


Din Tai Fung

Mall of the Emirates, Level 2, Dubai
> Besøg Din Tai Fung’s website

Den taiwanesiske restaurantkæde Din Tai Fung åbnede i Dubai 2015. Den blev hurtigt den suverænt mest populære restaurant i Mall of the Emirates, og jeg tror at restauranten har været fuld lige siden. Din Tai Fung er verdenskendt for xiao long bao, soup dumplings, som de laver til perfektion. Hvis man ikke har smagt xiao long bao før, så kan jeg kun anbefale, at man besøger Din Tai Fung, for deres xiao long bao er uden tvivl blandt de bedste i verden.

Uden for Dubai laves Din Tai Fungs xaio long bao med svinekød, men i Dubai er svinet erstattet med kylling. Det synes jeg egentlig, at de er sluppet ret godt fra, og har man ikke smagt originalen med svin, vil man nok heller ikke savne svinekødet.

Din Tai Fung ligger inde i Mall of the Emirates, og mall-restauranter er jo aldrig særlig charmerende. Sammenlignet med de andre Din Tai Fung-restauranter rundt om i verden, er placeringen dog blandt de bedre.
Hvis der er kø, skriver man sig op på en liste og får en bipper-ting i hånden, som blinker, når de har et bord parat. Selvom der tit er mange, der venter på at få bord, er det dog sjældent, at man må vente længere end 15-20 minutter.

Efter at være blevet fulgt hen til bordet, får man udleveret en seddel til at skrive sin bestilling på, og maden serveres derefter så snart, den er færdig.
På bordene er der en vejledning til hvordan man lettest spiser soup dumplings. De er meget varme, så pas på du ikke brænder dig.

Man dypper sine dumplings i en sauce, som laves ved at blande ¾ eddike med ¼ soja. Jeg synes dog det smager bedst med lidt mere soja end de anbefaler.

Din Tai Fung ligger i et shoppingcenter og serverer derfor ikke alkohol.

Hvad skal man bestille? Crab & Chicken Xiao Long Bao (36AED for 6 stk) er et must, men deres Szechuan Shrimp & Chicken Wontons er også virkelig gode. Man kan også bestille Truffle Xiao Long Bao på Din Tai Fung i Dubai. De smager fantastisk, men er dyre (15AED pr. stk.)

Læs Pilots + Cabin Crews Guide til kinesiske restauranter i Dubai >>

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop