Bali: Yoga Barn i Ubud – Alt du behøver at vide

Yoga Barn in Ubud, Bali

Yoga Barn er det største yogastudio på Bali og den grønne yogaoase er berømt blandt yogier verden over. Faktisk er det lidt af en underdrivelse at kalde Yoga Barn for et yogastudio, for der er både caféer, guest houses og et Ayurveda-spa samt hele 7 studioer inde på området.

Yoga Barn er som en fredfyldt oase midt i Ubud, og der er gjort meget for at skabe en inkluderende atmosfære med plads til alle. Selv hunde er velkomne på Yoga Barns område, bortset fra inde på caféerne af hygiejne-årsager. På et typisk yogahold er klientellet på Yoga Barn dog primært yngre yogaentusiaster i 20erne og 30erne, og min mor var konsekvent den ældste på alle de hold vi prøvede. Som hun tørt konstaterede var hun ”nok sådan cirka 40 år ældre end alle de andre”.

Covid-19 og Yoga Barn

Yoga Barn er foreløbigt lukket frem til 1. maj, men de tilbyder online yoga på Facebook, hvor man enten kan deltage i live-hold eller se nogle af de gamle videooptagelser. Man betaler med donationer til deres PayPal-konto, og der står ikke noget anbefalet beløb, men jeg vil foreslå at du betaler 5-10$ for hver video, hvilket er det man normalt betaler for en hold-lektion hos Yoga Barn.

Besøg Yoga Barn’s Facebook Page >>

Hvilke hold skal man prøve hos Yoga Barn

Der er over 20 forskellige hold at vælge mellem hver dag, og udover yoga kan man blandt andet fordybe sig i meditation, dans og healing. Det fungerede bedst for mig at tage til yoga i løbet af dagen og til mediation om aftenen. Jeg har altid haft lettere ved at finde ro til at meditere om aftenen, og det er dejligt at få renset ud i alle tanker inden sengetid.

Alle holdene jeg har prøvet har været rigtig gode, og standarden blandt instruktørerne er imponerende. Uanset om man er helt grøn eller har masser af solhilsner på bagen, så kan man være sikker på at lære sig noget nyt. Man skal være opmærksom på at instruktørerne har ret meget frihed i forhold til at definere sin undervisning, så det samme hold (fx Hatha Yoga) kan se meget forskelligt ud, alt afhængigt af hvem, som står for undervisningen. Finder du et hold med en yogalærer som man synes er særlig god, så husk at notere navnet, så du senere kan se i skemaet hvornår han eller hun har næste lektion.

Blandt yoga-holdene kunne jeg bedst lide Morning Flow kl. 7 hver morgen. Det kan måske være lidt hårdt at komme op de første dage (specielt hvis man har fløjet østpå for at komme til Bali) men det er en skøn måde at starte dagen på, når man først er kommet af sted.

Jeg prøvede også High Fly Yoga sidst jeg var hos Yoga Barn. Der kravler man rundt i reb og hænger med hovedet nedad, så det kræver en vis styrke og smidighed for at få det fulde udbytte, og selvom det var sjovt, var det nok lidt for akrobatisk for mig.

Både min mor og jeg oplevede at få kvalme på et tidspunkt da vi var til Qi Gong, og vi spekulerer stadigvæk på om det var fordi masser af energi blev flyttet rundt i kroppen, eller om vi mon bare var dehydrerede.

Hvad koster yoga hos Yoga Barn?

Køber man kun en enkelt lektion er prisen 130000 IDR (56DKK), men man kan også købe 5-, 10- og 20-turskort, og få rabat. Man kan dele et kort så længe den person der er registreret på korter er med hver gang kortet bliver brugt. Min mor og jeg købte et 20-turskort sidst og betalte derfor kun 70.000 IDR (ca. 30kr) pr hold.

Mad og Drikke på Yoga Barn

På Garden Kafe serveres der lækker sund yoga-mad, og der er et godt udvalg af appetitvækkende makrobiotiske- og Ayurveda-retter. Prisniveauet ligger lidt over hvad det ellers koster at gå ud at spise i Ubud, men er langt billigere end derhjemme.

Der er også en juice bar, hvor man kan få sig en skøn koldpresset juice, inden eller efter man skal til yoga. Glasflaskerne leverer man tilbage når man har drukket sin juice, så de kan blive genbrugt.

Hvor er det bedst at bo hvis man vil besøge Yoga Barn?

Man kan booke overnatning inde på Yoga Barns område, og har man tænkt sig at fordybe sig fuldstændigt i yoga og meditation under sit ophold, så giver det dog god mening at bo inde på området, så man kan blive i yoga-boblen uden at blive distraheret af verden udenfor. Dog er de overnatningsmuligheder som Yoga Barn tilbyder i den dyre ende, og de er oftest fuldbooket lang tid i forvejen.

Trafikken i Ubud er ret kaotisk, og det kan let løbe op, hvis man skal arrangere transport mellem sit hotel og Yoga Barn flere gange om dagen, så forsøg at booke et hotel i nærheden. Jeg har tidligere boet på Evitel og på Bali Putra Villa, som begge ligger indenfor gangafstand til Yoga Barn, og det fungerede fint.


Yoga Barn, Ubud, Bali

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop