Rung Rueng – Bangkoks bedste nudler

Rung Rueng, Bangkok

Annie som bor i Bangkok, anbefalede mig dette sted, da jeg bad hende afsløre, hvor man fandt Bangkoks bedste streetfood. Rung Rueng er enormt populær blandt lokale, som ikke kan få nok af stedets billige og lækre nudelretter.
Der er ikke nogen engelsk menu, men visse af medarbejderne taler engelsk og kan hjælpe dig med bestillingen, hvis der ikke er alt for travlt i restauranten. Man vælger først hvilken slags nudler, man vil have, om de skal være spicy eller non-spicy, samt hvordan de skal tilberedes (med eller uden suppe). Man kan også købe kolde drikkevarer som iste eller cola, hvis man behøver noget at køle ganen med.

Nudlerne serveres med fiskeboller, kødboller og indvolde, hvilket er det, som giver suppen den gode smag. Bliv derfor ikke overrasket, hvis der skulle dukke et lille stykke tarm eller en skive lever op i din suppe. Jeg tror faktisk det er meningen, at man skal spise det, men hvis du ligesom jeg ikke rigtig er til indvolde, så hold dig til fiskebollerne og kødbollerne, som smager forrygende.

Egentlig er Rung Rueng ikke rigtig street-food, da man sidder indendørs. Der er dog åbent ud til gaden, men ellers har restauranten både gulv og loft samt et par vifte, som snurrer i taget og holder stedet behageligt afkølet. Man sidder på plastikstole rundt om de vakkelvorne stålborde og indtager sine nudler. Da nudelretter oprindeligt er fra Kina, spiser man dem med pinde og ikke med gaffel og ske, hvad der ellers er standard i Thailand.

Rung Rueng lukker klokken 16:30, så det er primært et sted, man mødes til frokost, og ved middagstid er restauranten fyldt til bristepunktet. Ydermere er der en lang kø udenfor af folk, som venter på at hente deres take-away frokost, så jeg vil anbefale, at man enten kommer tidligt, eller venter til efter det værste frokost-rykind er overstået. Så vil personalet ikke have så travlt og have bedre tid til at hjælpe dig, samt forklare hvad det er, du spiser.

• Rung Rueng ser ikke ud af meget udefra, og restauranten kan være let at overse. Hvis du kommer fra Sukhumvit Road, ligger Rung Rung reung ca. 150m nede ad Soi 26 på højre side af vejen lige efter Arize hotellet og Nadoa Salon & Spa. På den anden side af gaden ligger der en orange bygning, Yorimichi. Der er desuden et lille rødt skilt over indgangen.

• En skål nudler på Rung Rueng koster 40-50THB og man behøver 2-3 portioner for at blive mæt.


Rung Rueng (Rungraeng), Sukhumvit Soi 26, Sukhumvit, Bangkok, Åbningstider: Alle dage: 8:30-16:30, Nærmeste BTS: Phrom Phong

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.