
Jeg havde egentlig lagt Pumpkin Spice Latte lidt på hylden for standardversionen på Starbucks er alt for søde til min smag. Men for et par uger siden spottede jeg Starbucks Pumpkin Spice Creamer i køledisken i ACME, og den kom altså med hjem. Det var mest af nysgerrighed, men wow, den var god, og nu er jeg hooked, aj, aj, aj. Den har den samme varme, krydrede smag som PSL hos Starbucks, men fordi man selv kan dosere, kan jeg lave den lige tilpas sød. Jeg laver min PSL på Nespresso med Starbucks Blonde kapsler og 2% mælk (amerikansk mælk, der fedtmæssigt ligger mellem sødmælk og letmælk), som ryger i mælkeskummeren, og jeg synes faktisk, den smager bedre end den originale PSL.
Desværre fås creameren vist ikke i Danmark, men du kan lave din egen Pumpkin Spice Latte derhjemme med Pumpkin Spice sirup. Det giver den samme hyggelige efterårsstemning, men med mulighed for selv at styre sødmen. Brug gerne sødmælk, hvis du vil tættere på den cremede cafésmag.


Hvis du elsker Pumpkin Spice Latte, men gerne vil lave den hjemme, så er Monin Pumpkin Spice sirup et must. Den har den klassiske smag af græskar, kanel og krydderier, som gør efterårskaffen helt uimodståelig. Jeg bruger den selv, når jeg vil lave en hurtig PSL derhjemme, bare lidt sirup i kaffen, varm mælk ovenpå, og så har du caféstemning i koppen. Siruppen er uden kunstige tilsætningsstoffer og kan også bruges i cocktails eller kolde drikke, hvis du vil variere lidt.
